Πως προστατεύουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας την οικία σας

Αν κάνετε μία κουβέντα με κόσμο της γειτονιάς σας, είτε μιλάμε για γείτονες σας είτε για τοπικούς επιχειρηματίες, είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε ιστορίες για διαρρήξεις. Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρρήξεις έγιναν όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν και είχαν μικρές απώλειες, συνήθως μόνο μετρητά. Υπάρχουν όμως και πιο τρομακτικές ιστορίες, όπως ας πούμε ανθρώπων που ξύπνησαν από μία απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι τους ή ακόμη και ατόμων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κλέφτες. Είναι λοιπόν λογικό να θέλει κανείς να προστατέψει το σπίτι και την οικογένεια του με κάθε μέσο, γι’ αυτό και όλο και περισσότερα σπίτια επενδύουν στα κάγκελα ασφαλείας.

Τα πιο δημοφιλή κάγκελα φαίνεται πως είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Τοποθετήστε τα πτυσσόμενα κάγκελα σωστά και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τους κλέφτες και τις διαρρήξεις. Γιατί το λέμε αυτό όμως; Γιατί τα πτυσσόμενα κάγκελα και τα κάγκελα ασφαλείας γενικότερα θεωρούνται τόσο ασφαλή; Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τοποθετούνται στις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού σας, δηλαδή στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και σε πόρτες. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα λεγόμενα σταθερά κάγκελα ασφαλείας είναι το γεγονός ότι μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν με ειδικούς μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι σας δεν θα μοιάζει με φυλακή όταν δεν χρειάζεστε τα κάγκελα σας.

Πώς προστατεύουν τα κάγκελα τον χώρο σας;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας στην ουσία δημιουργούν ένα τείχος ασφαλείας ανάμεσα στον κόσμο και το σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος κλέφτης θα θελήσει να μπει στο σπίτι σας και τα κάγκελα σας είναι κλειστά, θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να παραβιάσει τα κάγκελα ή ακόμη και να τα αφαιρέσει. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κλέφτες είναι «ευκαιριακοί», δηλαδή επιλέγουν τους πιο εύκολους στόχους και δεν διαθέτουν ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα δοκιμάσουν να μπουν σε σπίτι που είναι θωρακισμένο. Με άλλα λόγια, αν ένας κλέφτης θέλει απεγνωσμένα να μπει σε ένα σπίτι για να βρει χρυσαφικά ή μετρητά, θα προτιμήσει αυτό που δεν έχει κάγκελα.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαρρήξει κανείς τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

1: Ανθεκτικά υλικά

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφάλειας κατασκευάζονται από χάλυβα και άλλα πολύ ανθεκτικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν «επιθέσεις» από πολλά εργαλεία. Με απλά λόγια, αν ένας κλέφτης προσπαθήσει να «σπάσει» κάποια κάγκελα ασφαλείας με μια βαριοπούλα ή κάποιο άλλο παρόμοια εργαλείο, απλά δεν θα τα καταφέρει. Το ίσιο ισχύει ακόμη και για τρυπάνια και γενικά εργαλεία που απαιτούν ρεύμα για να δουλέψουν. Είναι να προσπαθεί ο κλέφτης να ανοίξει μία τρύπα στον τοίχο.

2: Υψηλής τεχνολογίας κλειδαριές

Τα σταθερά κάγκελα στερεώνονται στους τοίχους τους σπιτιού και στην ουσία γίνονται μέρος της αρχιτεκτονικής τους αφού δεν είναι κινούμενα. Αυτό προφανώς δεν ισχύει για τα πτυσσόμενα. Τα πτυσσόμενα πρέπει να μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν, οπότε έχουν ανάγκη από μία κλειδαριά που θα τα ασφαλίσει. Οι κλειδαριές αυτές συνήθως είναι προσβάσιμες μόνο από το εσωτερικό του σπιτιού έτσι ώστε ο κλέφτης ακόμη και αν έχει ειδικά εργαλεία, να μην έχει πρόσβαση σε αυτές. Επιπλέον, ακόμη και αν κάπως ο κλέφτης αποκτήσει πρόσβαση στην κλειδαριά ενός πτυσσόμενου κάγκελου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας που είναι σχεδόν απαραβίαστη.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή προστασία σε έναν χώρο, χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην αισθητική ή την χρηστικότητα του χώρου. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να γίνει σωστά η επιλογή και η τοποθέτηση κάγκελων στο χώρο σας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια των ειδικών της επιχείρησης στην οποία θα απευθυνθείτε.

Spread the love