Πόσο κοστίζει το SEO στην Ελλάδα

Το internet έχει μπει τόσο καλά στη ζωή μας πλέον που κυριολεκτικά σχεδόν τα πάντα μπορούν να γίνουν μέσω αυτού: από παρακολούθηση ταινιών και χαλάρωση με μουσική, μέχρι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κάποιον. Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που το έχουν δοκιμάσει, ωστόσο γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με μία πολύ δυσάρεστη συνειδητοποίηση: μία ιστοσελίδα χωρίς κάποιες προσπάθειες προώθησης απλά χάνεται μέσα στο απέραντο διαδίκτυο, το οποίο και γίνεται μεγαλύτερο μέρα με την μέρα. Η προώθηση ιστοσελίδων γίνεται κυρίως μέσω του SEO.

Το SEO, δηλαδή η βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης, είναι ένας που σχεδόν όλοι έχουν ακούσει, αλλά ελάχιστοι καταλαβαίνουν. Πολλοί το θεωρούν σαν μία μαγική κίνηση που θα αυξήσει αμέσως την επισκεψιμότητα μίας ιστοσελίδας, γι’ αυτό κι ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Ο λόγος στον οποίο αυτό το ενδιαφέρον συχνά δεν μετατρέπεται σε οργάνωση και πραγματοποίηση μίας στρατηγικής προώθησης είναι το κόστος. Ας δούμε λοιπόν πόσο κοστίζει σε γενικές γραμμές το SEO στην Ελλάδα και γιατί έχει αυτό το κόστος.

Τι κάνει το SEO

Χρησιμοποιώντας απλούς όρους, μπορούμε να πούμε ότι το SEO στην ουσία φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια του αλγόριθμου κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων σε Μηχανές Αναζήτησης όπως η Google. Όσο μεγαλύτερη η κατάταξη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επισκεψιμότητα της σελίδας και κατά συνέπεια και τα κέρδη της.  Είναι μία εξειδικευμένη εργασία η οποία απαιτεί προσεκτική μελέτη και λεπτομερή σχεδιασμό και φυσικά χρειάζεται και κάποιο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα. Στα πλαίσια του SEO θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις τόσο στην ίδια την ιστοσελίδα όσο και πέρα από αυτήν. Τα αποτελέσματα του SEO είναι μετρήσιμα, θεαματικά και – το σημαντικότερο – μόνιμα.

Πώς χρεώνεται το SEO

Κάνοντας μία έρευνα, θα δείτε ότι κάποιοι ειδικοί κι επιχειρήσεις προσφέρουν κάποια «πακέτα» σε σταθερές τιμές, ενώ άλλοι τονίζουν ότι κάνουν εξειδικευμένες προσφορές σε κάθε πελάτη ξεχωριστά, ανάλογα με την περίπτωση του. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω, το SEO είναι μία διαδικασία που πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε πελάτη, με άλλα λόγια, δεν υπάρχει μία λύση που να κάνει για όλους. Αυτό σημαίνει ότι τα έτοιμα πακέτα μπορεί να είναι σχετικά οικονομικά, αλλά συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Η καλύτερη λύση για έναν ιδιοκτήτη ιστοσελίδας, ειδικά αν βιοπορίζεται από αυτήν, είναι να αφήσει τους ειδικούς να μελετήσουν την ιστοσελίδα και να του κάνουν μία εξατομικευμένη προσφορά.

Που κυμαίνεται το κόστος του SEO;

Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι το SEO είναι κάτι σαν «συνδρομητική υπηρεσία», πράγμα που σημαίνει ότι ο ειδικός ή η επιχείρηση που θα αναλάβει ένα site, θα πληρώνεται με τον μήνα και στο τέλος του κάθε μήνα θα πρέπει α καταθέτει κάποια αναφορά για τα πεπραγμένα και τη πρόοδο που έχει γίνει. Οι τιμές του SEO ποικίλουν. Οι λύσεις «πακέτο» που αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να κοστίζουν από 200 μέχρι περίπου 500 Ευρώ το μήνα, ανάλογα με το τι περιέχει και προσφέρει το κάθε πακέτο. Όσον αφορά ταις εξειδικευμένες προσφορές, εκεί μιλάμε για υψηλής ποιότητας και απόλυτα προσαρμοσμένες υπηρεσίες. Μία προσφορά για τέτοιες υπηρεσίες ανέρχεται συνήθως περίπου στα 800 Ευρώ το μήνα.

Αξίζει η επένδυση;

Η επένδυση στο SEO μπορεί για πολλούς να φαίνεται κάπως μεγάλη και ως εκ τούτου και ασύμφορη ή επικίνδυνη, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Αν εμπιστευθείτε έναν σωστό επαγγελματία ή μία αξιόλογη επιχείρηση και όχι κάποιον που θα προσπαθήσει να σας πουλήσει μαγικές – και συνήθως παράνομες – λύσεις, θα δείτε ότι ακόμη και οι πιο οικονομικές λύσεις έχουν μεγάλα αποτελέσματα και προσφέρουν αύξηση των κερδών, οπότε και γρήγορη απόσβεση της αρχικής σας επένδυσης. Επίσης, να θυμάστε πάντα ότι τα οφέλη του SEO είναι μόνιμα, οπότε μετά την λήξη της καμπάνιας σας, δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να προωθήσετε το site σας.

Επιλογές και τιμές για απλά οικονομικά στέφανα γάμου

Είτε έχετε ζήσει την εμπειρία της προετοιμασίας ενός γάμου είτε όχι γνωρίζετε ότι είναι μία πολύ απαιτητική και δύσκολη εργασία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των προσκεκλημένων. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν η γυναίκα εργάζεται και φυσικά όταν θα πρέπει να διαχειριστεί τα κόστη με πολύ έξυπνο τρόπο ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις ενός καλά προετοιμασμένου γάμου.

Τι συμβολίζουν τα στέφανα γάμου;

Το μυστήριο του γάμου ανέκαθεν έχει πολλούς συμβολισμούς που προέρχονται από την παράδοση και παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο μέχρι και σήμερα, προσφέροντας  μοναδικές στιγμές στην τελετή. Μία από αυτές τις στιγμές  είναι και ο συμβολισμός των γαμήλιων στεφάνων.

Ανάμεσα σε πληθώρα επιλογών, χρυσά ή ασημένια, με πέρλες ή με Swarovski με κομψή διακόσμηση ή πιο απλά, ότι στέφανα γάμου κι αν επιλέξετε για τον γάμο σας, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο συμβολισμός τους είναι ίδιος. Ο ιερέας έχοντας σχηματίσει με τα στέφανα το σχήμα του σταυρού επικαλείται τον ίδιο τον Θεό για να ενώσει με δόξα και τιμή τους νεόνυμφους. Μέχρι τη στιγμή που ο κουμπάρος θα αλλάξει τα στέφανα, βρίσκονται μέσα σε έναν δίσκο γεμάτο κουφέτα. Η  παράδοση λέει ότι όσες ελεύθερες κοπέλες δεν έχουν παντρευτεί  παίρνουν κουφέτα από τον δίσκο, τα τοποθετούν κάτω  από το μαξιλάρι τους για να δουν τον άνδρα που θα παντρευτούν! Μετά από τον γάμο, ο γαμπρός και η νύφη εφόσον επιθυμούν, τα φυλάνε μέσα σε μια στεφανοθήκη.

Tα στέφανα συμβολίζουν τη δημιουργία ενός νέου βασιλείου. Ο γαμπρός και η νύφη είναι ο βασιλιάς και η βασίλισσα που καλούνται να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή μέσα στο βασίλειό τους. Τα χρυσά στέφανα μάλιστα, ενισχύουν αυτόν τον συμβολισμό. Τα στέφανα του γάμου είναι δεμένα με μία κορδέλα, δίνοντας τον συμβολισμό ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρότερος δεσμός από αυτόν του γάμου. Η παράδοση αναφέρει ότι η εναλλαγή στεφάνων στα κεφάλια του γαμπρού και της νύφης συμβολίζει ότι οι ρόλοι διαρκώς αλλάζουν.

Από την αρχαιότητα όμως τα στέφανα είχαν και άλλους συμβολισμούς. Στεφάνια από δάφνη ή ελιά τα τοποθετούσαν  στα κεφάλια των νικητών αθλητών ως σύμβολο της  νίκης. Η εκκλησία χρησιμοποιεί αυτόν τον παραλληλισμό για  να δείξει ότι ο γαμπρός και η νύφη είναι νικητές επειδή κατάφεραν να έρθουν εις γάμον κοινωνίαν και να αφήσουν πίσω τους τυχόν προβλήματα, επισημαίνοντας  ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν σε όλη τη διάρκεια του κοινού τους βίου.

Πόσα είδη στεφάνων μπορείτε να βρείτε;

Στην αναζήτηση λοιπόv των κατάλληλων για εσάς στεφάνων θα δείτε πολλές επιλογές στο διαδίκτυο. Θα βρείτε:

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και δαντέλα

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και κορδόνι πλακέ

  • Στέφανα γάμου με δαντέλα και τριαντάφυλλα

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά με κορδόνι ασημί και στρας

  • Στέφανα γάμου με κορδόνι σοκολά και χρυσό

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και κορδόνι λευκό ασημί

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί και δερματάκι καφέ

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί και λευκό κορδόνι

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί και πέρλα ασημί

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και σοκολά κορδόνι

και πάρα πολλές ακόμη επιλογές από εξαιρετικά οικονομικά και εξαιρετικής ποιότητας στέφανα, φτιαγμένα από ανθρώπους που ασχολούνται εδώ και δεκαετίες με τα στέφανα και γνωρίζουν να δημιουργούν πρωτότυπα σχέδια  με μοναδικό σχεδιασμό υλικών, χρωμάτων και σχεδίων.

Οικονομικά στέφανα που διατηρούνται αναλλοίωτα στο χρόνο όπως και η αγάπη σας και θα σας θυμίζουν για πάντα την ομορφότερη και πιο σημαντική στιγμή της ζωή σας. Σύμβολα και στιγμές που όσα χρόνια και αν περάσουν θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας και θα σας θυμίζουν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση να ενωθείτε με τον άνθρωπο που επιλέξατε και να στηρίξετε την επιλογή σας διανύοντας μία ζωή αρμονική και ευτυχισμένη.

Οικονομικά στέφανα για μία ζωή πλούσια σε στιγμές και εμπειρίες!