Κέρδισε τις εντυπώσεις των ενοικιαστών με 3 συμβουλές ανακαίνισης

Η σχέση μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ήταν πάντα μία σχέση ιδιαίτερη, με λεπτές ισορροπίες, εύθραυστη, δύσκολη αλλά μερικές φορές και εύκολη. Επειδή όπως είπε και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» είναι πολύ σημαντικό να κερδίσετε τις εντυπώσεις των ενοικιαστών σας ακολουθώντας 3 βασικές συμβουλές ανακαίνισης

1.       Ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου

Όταν ψάχνουμε να βρούμε σπίτια ως ενοικιαστές αυτό που κοιτάμε συνήθως είναι η κουζίνα και το μπάνιο. Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού και είναι το πιο χρησιμοποιημένο δωμάτιο στο σπίτι. Οι επισκέπτες και η οικογένεια συνήθως κάθονται στην κουζίνα σε αρκετές ευχάριστες περιστάσεις. Εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς και ένας καλά σχεδιασμένος χώρος θα βελτιώσει την αξία του. Άρα μία πρόσφατη ανακαινισμένη κουζίνα με σωστά διαμορφωμένους και λειτουργικούς  χώρους, με πολλά ντουλάπια είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ενοικίαση του συγκεκριμένου σπιτιού. Το ίδιο και εξίσου καθοριστική είναι και η ανακαίνιση των μπάνιων και wc. Μπορεί ένα υποψήφιο σπίτι να είναι παλαιότερο, όμως η ανακαίνιση των ιδιαίτερων αυτών χώρων είναι πολύ σημαντική ως προς την απόφαση να νοικιάσετε ένα σπίτι. Αν λοιπόν αυτοί οι χώροι είναι πρόσφατα ανακαινισμένοι προσδίδουν την αίσθηση ενός νέου, καθαρού σπιτιού με σύγχρονη αισθητική  που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε σπίτια αρκετά παλιάς χρονολογίας.

2.       Καλές ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις

Η ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μία εργασία αρκετά κοστοβόρα για κάποιον ιδιοκτήτη. Υπάρχουν πολλές παλιές κατοικίες που οι εγκαταστάσεις τους λειτουργούν ικανοποιητικά και υπάρχουν και άλλες νεότερες που είναι αρκετά προβληματικές. Μπορεί να μην εφικτό πάντα να γίνει πλήρης ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών συστημάτων είναι όμως βέβαιο ότι πρέπει να λειτουργούν σωστά. Ένας ενοικιαστής εις γνώση του θα νοικιάσει ένα παλιότερο σπίτι αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν χαρούμενος αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας είχε πρόβλημα ή αν τα σιφώνια είναι βουλωμένα και η μπανιέρα δεν αδειάζει γρήγορα.  Άρα  ως ιδιοκτήτης του σπιτιού που θέλει να νοικιάσεις το σπίτι σου σε κάποιον αξιόλογο ενοικιαστή πρέπει να ανακαινίσεις τουλάχιστον τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού και να αποφύγεις μοιραία  λάθη όταν ανακαινίζεις το σπίτι.

3.       Καλό βάψιμο του σπιτιού

Είτε αφορά τον εσωτερικό χώρο είτε τον εξωτερικό ένα σπίτι που θέλετε να κερδίσει τις εντυπώσεις του ενοικιαστή είναι αυτό που θα έχει βαφτεί σωστά και πρόσφατα. H εξωτερική εικόνα ενός σπιτιού είναι μία πρώτη πολύ θετική προσέγγιση. Από εκεί και πέρα ο εσωτερικός χώρος ενός καλοβαμμένου σπιτιού προσδίδει μία πολύ ωραία αίσθηση που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς  ενοικιαστές.  δεν είναι λίγες οι φορές που και τα εσωτερικά κουφώματα, οι εσωτερικές πόρτες αλλά και οι ντουλάπες χρειάζονται ανακαίνιση και συντήρηση και βάψιμο. Όταν λοιπόν το βάψιμο των τοίχων συνδυάζεται και με τις παραπάνω διαδικασίες είναι σίγουρο ότι θα έχετε αρκετούς υποψήφιους για το σπίτι που θέλετε να νοικιάσετε.

Σε γενικές γραμμές οι παραπάνω συμβουλές είναι βασικές συμβουλές ανακαίνισης σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε έναν καλό και αξιόπιστο ενοικιαστή που θα σεβαστεί τις επιλογές σας και θα εκτιμήσει την περιουσία σας. Όταν παρέχετε ένα αξιόλογο σπίτι έχετε αρκετές πιθανότητες να βρείτε και έναν ενοικιαστή που ξέρει να είναι εντάξει στη μηνιαία μίσθωση του ακινήτου και να σέβεται την περιουσία σας. Πέρα από αυτές τις συμβουλές ανακαίνισης σίγουρα υπάρχουν και άλλες όπως τα ενεργειακά κουφώματα και η εγκατάσταση αυτόματων εγκαταστάσεων θέρμανσης (πετρελαίου, φυσικό αέριο). Όμως πολλές φορές είναι δύσκολο να γίνουν όλες οι ανακαινίσεις μαζί λόγω αυξημένου κόστους και πρέπει να αξιολογούνται οι προτεραιότητες με βάσει και τις ανάγκες του κάθε οικήματος.

Σε κάθε περίπτωση ένα καλό ανακαινισμένο σπίτι έχει περισσότερους υποψήφιους ενοικιαστές και άρα περισσότερες πιθανότητες βρείτε τον ενοικιαστή που θέλετε.

Spread the love