iPhone 6 "Κωδικός" Ελλάδα: Πότε έρχεται και πόσο κάνει

Οι τιμές των iPhone 6 και iPhone 6 PlusΑναλυτικά οι προβλέψεις του TheTOC.γρ για τις τιμές όλων  των μοντέλων iPhone 6 χωρίς επιδότηση είναι οι εξής:

Προσέξτε ότι πλέον δεν διατίθεται η παλαιότερη ενδιάμεση έκδοση των 32GB και στη νέα συσκευή μετά τα 16GB ακολουθούν τα 64GB.

iPhone 6

  • 16GB 740€
  • 64GB 860€
  • 128GB 980€

iPhone 6 Plus

  • 16GB 730€
  • 64GB 890€
  • 128GB 1100€

Φυσικά αναμένεται πόλεμος προσφορών από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερες προσφορές. Χαράς ευαγγέλια και για όσους βρίσκονται κοντά στη λήξη του συμβολαίου τους αφού θα μπορέσουν να τύχουν επιδότησης για τη νέα συσκευή της Apple με αποτέλεσμα μία πολύ πιο οικονομική αγορά.

Οσοι πάντως δεν σκοπεύουν να αποκτήσουν ακόμα το νέο κινητό, μπορούν να δώσουν στην φορητή συσκευή Apple που κατέχουν μία νέα ανάσα ζωής με το ολοκαίνουργιο λειτουργικό iOS 8που προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες αλλά θέλει και προσοχή στην εγκατάσταση όπως θα δείτε παρακάτω.

Μπορεί την επόμενη εβδομάδα να μην έχετε στα χέρια σας ένα ολοκαίνουργιο iPhone 6 ή iPhone 6 Plus, ωστόσο θα μπορείτε και πάλι να κάνετε μία σημαντική αναβάθμιση που θα δώσει ζωή στο i κινητό σας.

Μπορείτε να δείτε τι θα σας προσφέρει το καινούργιο λειτουργικό σύστημα

Λίγο πριν το iOS 8 θα βρεθεί Online, δείτε τι θα σας προσφέρει το καινούργιο λειτουργικό σύστημα που μπορούν να εγκαταστήσουν όλοι οι κάτοχοι iPhone από 4s και μετά, κάτοχοι iPad από τρίτη γενιά και μετά και κάτοχοι όλων των iPad mini.

Επειδή όμως το iOS 8 δεν είναι ένα απλό update, αλλά ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό σύστημα, κάποια πράγματα μπορεί να πάνε στραβά κατά την εγκατάσταση.

Για να μην έχετε άγχος, υπάρχουν μερικές λύσεις.

Κάντε BackUp

Τα λέμε πάντα, αλλά πολλές φορές βαριόμαστε να το κάνουμε. Αυτή τη φορά πρέπει να το κάνετε. Ευλαβικά! Υπάρχουν δύο τρόποι. Μέσω του iCloud ή μέσω του υπολογιστή

Στο iCloud

Εάν έχετε ήδη ενεργοποιημένο το iCloud, μπορείτε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο «σύννεφο» της Apple, απευθείας από την iPhone ή iPad συσκευή σας. Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις», επιλέξτε «iCloud», «Αποθήκευση και Αντίγραφα» και τέλος, «Αντίγραφο Τώρα». Επειδή η συσκευή σας ενημερώνει αυτόματα το αντίγραφο ασφαλείας όποτε συνδέετε τη συσκευή σε ρεύμα και υπάρχει wifi, η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ.

Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει ήδη το iCloud καλό θα είναι να το κάνετε. Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη. Όταν την ολοκληρώσετε και ανάλογα με τα δεδομένα που έχετε στη συσκευή, θα ξεκινήσει το πρώτο backup (με την πιο πάνω διαδικασία). Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς πρέπει να γίνουν uploaded δεκάδες GB δεδομένων.

Στον υπολογιστή

Η διαδικασία, ειδικά για όσους δεν έχουν ήδη iCloud είναι πιο γρήγορη στον υπολογιστή. Απλά συνδέετε τη συσκευή, ανοίγετε το iTunes και επιλέγετε το τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας στην αριστερή στήλη, κάνετε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγετε backup now. Στην περίπτωση που κάποιες εφαρμογές σας δεν έχουν αντιγραφεί παλαιότερα στον υπολογιστή σας, τα iTunes θα σας ζητήσουν να τις «κατεβάσουν» και αν τις σώσουν. Επιλέξτε ναι.

Στην περίπτωση που όλα πάνε στραβά…

Μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του iOS 8. Μπορεί να μην σας αρέσει ή μπορεί κάποιες αγαπημένες σας εφαρμογές να μην τρέχουν ακόμα σωστά επειδή οι δημιουργοί τους δεν τις αναβάθμισαν για το νέο λειτουργικό.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο του τελευταίο λειτουργικού iOS 7.1.2 για την συσκευή σας ώστε να μπορέσετε να την επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση. Πρέπει όμως να το κάνετε γρήγορα γιατί η Apple αφήνει μόνο ένα μικρό χρονικό παράθυρο κατά το οποίο οι συσκευές μπορούν να εγκαταστήσουν παλιά λειτουργικά συστήματα.

 Για να δείτε αν τα iTunes   έχουν σώσει το παλιό λειτουργικό στον υπολογιστής, πηγαίνετε εδώ UsersAppDataRoamingApple ComputeriTunesiPhone Software Updates). Θα βρείτε ένα αρχείο με κατάληξη .ipsw το οποίο θα έχει μέσα στο όνομά του τους αριθμούς 7.1.2.

Αν όχι, μπορείτε να γκουγκλάρετε “download ipsw” και θα βρείτε πολλά site με πρόσβαση στο αρχείο για τη συσκευή σας. Κατεβάστε το και κρατείστε το στην επιφάνεια εργασίας.

Αν τελικά, μετά την εγκατάσταση του iOS 8, θέλετε να επιστρέψετε στα παλιά λημέρια του iOS 7, δεν έχετε παρά να συνδέσετε το τηλέφωνο σας στον υπολογιστή και αφού επιλέξετε τη συσκευή σας, να πατήσετε το πλήκτρο shift και το restore iPhone. Θα σας ζητηθεί το αρχείο του iOS 7.1.2 που είχατε αποθηκεύσει και η εγκατάσταση θα γίνει κανονικά.

Πηγή: The TOC