50 Χρόνια Τελικός Κυπέλλου | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ!Συμπληρώνονται σήμερα (18/7/2013) 50 χρόνια από την μοναδική συμμετοχή του Πιερικού μας σε τελικό Κυπέλλου. Ήταν και πάλι Πέμπτη 18 Ιουλίου όταν ο Πιερικός αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε βραδινό αγώνα κάτω απ’ το φως των προβολέων. Εκείνος ο αγώνας εξάλλου ήταν κι ο πρώτος βραδινός Τελικός στην Ιστορία του θεσμού.Οι περισσότεροι από εμάς στον ΣΦΙΠ που ασχολούμαστε με την Ιστορία του Πιερικού μας, δεν είχαμε γεννηθεί τότε ή ήμασταν πολύ μικροί για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες του αγώνα.Τον λόγο πάντα θα έχουν οι παλαιότεροι, που είναι στη ζωή και θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις.

Η δυσκολία υπάρχει και από το γεγονός ότι τα μέσα επικοινωνίας εκείνης της εποχής υστερούσαν σε σχέση με τα σύγχρονα μέσα, ώστε να δίνουν πάντοτε άμεσες πληροφορίες για το γεγονός.

Υπάρχει όμως το ξεθωριασμένο βίντεο του αγώνα, που είναι και το πρώτο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στην Ιστορία του Κυπέλλου και είναι αδιάψευστος μάρτυρας του Πιερικού Άθλου.Με τα χρόνια ο ΣΦΙΠ θα αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες και ντοκουμέντα για όλους τους Άθλους που λαμπρύνουν την ένδοξη Ιστορία του Πιερικού.

Το συγκεκριμένο τρόπαιο διεκδίκησε η Πιερικάρα μας πριν από 50 χρόνια. Αν και καλύτερος, δεν κατάφερε να το κάνει δικό του. Δεν γνωρίζουμε σήμερα αν και πότε θα του δοθεί η ευκαιρία να το ξαναπροσπαθήσει. Εκείνο που πρέπει να επιτύχει η ομάδα μας στο εγγύς μέλλον είναι να ξαναχτίσει μια απόλυτα υγιή και ανταγωνιστική ομάδα. Για το καλό όλων μας!

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού (Σ.Φ.Ι.Π.) Αγαπάς τον Πιερικό; Αγαπάς την Ιστορία του!

www.pierikos.info

——————–ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:1. Φωτό ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1963: Όρθιοι: Κεφαλίδης, Ταξίδης, Πορτοκαλίδης,Μυστακίδης, Σιδηρόπουλος, Δρανδάκης, Πέτροβιτς(Προπονητής) Καθιστοί:Κιζίρογλου, Χριστοφορίδης, Ορφανίδης, Φουλίδης, Αμανατίδης, Θεοδωρίδης.Επίσης την περίοδο 1962/1963 έπαιξαν και οι: Αναστασιάδης, Καραφουλίδης,Μπίκας, Πουτσίκης και Φελεκίδης.2. Το τρόπαιο του τελικού3. Από τον τύπο της εποχής4. Σήμα ΣΦΙΠ

5. Νέο σύνθημα