Τρίτο μνημόνιο με όρους ή χρεοκοπία | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Ταυτόχρονα ο κ.Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν πρόσθετων κεφαλαίων που θα μπορούσε να διοχετευθεί στην παροχή ρευστότητας και στη δανειοδότηση επιχειρήσεων, τη στιγμή που υπάρχει τάση απομάκρυνσης των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Οι δανειστές φέρονται αποφασισμένοι να τηρήσουν ”σκληρή γραμμή”.

Δεν θέλουν ”κούρεμα” γιατί αυτό θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο και για τις άλλες χώρες του Νότου και θεωρούν ότι τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να βάλουν στο χέρι τη δημόσια ακίνητη περιουσία αλλά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, θέλοντας να προλάβουν και μία ενδεχόμενη ανάμειξη των ΗΠΑ.

Είναι αποφασισμένοι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αποδεχθεί το Τρίτο Μνημόνιο, να οδηγήσουν στο χάος την Ελλάδα, δίνοντας εντολή στην ΕΚΤ να διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το Βερολίνο θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ”απείθαρχες χώρες” γιατί έτσι τίθεται σε κίνδυνο το σχέδιο για μία Γερμανική Ευρώπη και θα αρχίσει να αμφισβητείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς η πολιτική που έχουν επιβάλει. Για αυτό δεν διστάζουν, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου με το κούρεμα των καταθέσεων, να κάνουν επίδειξη δύναμης και να δημιουργήσουν παραδείγματα προς αποφυγήν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: www.newsbomb.gr