Το iPhone των φτωχών και το iPhone 5S στο μικροσκόπιο | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Tα νέα μοντέλα της Apple θα πρέπει να αναμένονται στην Ελλάδα ίσως και μέσα στο τελευταίο 15ήμερο του Οκτωβρίου με την τιμή του iPhone 5S στην έκδοση των 16GB να ξεπερνά τα 700 ευρώ και για το 64άρι να κυμαίνεται από 840 ευρώ έως και πάνω από 900.

Στις ΗΠΑ η πώληση του iPhone 5S θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης σε Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Βρετανία.

Με διετές συμβόλαιο το iPhone 5C θα κοστίζει 99 δολάρια η έκδοση των 16 GB και 199 δολάρια των 32 GB.Το iPhone 5S θα πωλείται στα 199 δολάρια στην έκδοση των 16GB, 299 δολάρια των 32 GB και 399 δολάρια των 64 GΒ.

iPhone 5C πλαστικό περίβλημα και πολύ χρώμα

Το «πλαστικό» iPhone 5C διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του δημοφιλούς iPhone 5, με καλύτερη όμως μπαταρία που διαρκεί περισσότερο.

Βασικό του γνώρισμα η πολυχρωμία (θα βγαίνει σε πράσινο, ροζ, κίτρινο, μπλε και λευκό). Φτιαγμένο από πλαστικό, στο εσωτερικό του έχει ενίσχυση από ατσάλι, και διαθέτει multiband κεραία.

Η Αpple δεν τόλμησε να «πειράξει» (δηλ. να μεγαλώσει) την οθόνη των 4 ιντσών με ενσωματωμένο στρώμα αφής και τσιπ Α6.

Το «οικονομικό» iPhone είναι εφοδιασμένο με κάμερα iSight των 8 megapixel πίσω και μπροστά κάμερα FaceTime HD, ενώ υποσχεται ταχύτητες download μέχρι και 100 Mbps.

Αναβαθμισμένος επεξεργαστής και διπλάσια ταχύτητα για το iPhone 5S

Στα υπέρ του το iPhone 5S διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή που προσφέρει διπλάσια ισχύ σε σχέση με το προκάτοχό του iPhone 5 Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 5S είναι 56 φορές ταχύτερο όσον αφορά τον τομέα των γραφικών από το αρχικό iPhone που είχε κυκλοφορήσει πριν από έξι χρόνια.

Στα συν και η μεγαλύτερη σε διάρκεια μπαταρία (όπως και το «φθηνό» iPhone 5C), με 10 ώρες Wi-Fi browsing, 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 10 ώρες χρόνου ομιλίας σε 3G.

Ξεχωρίζει και ο ανιχνευτής κίνησης, ο οποίος θα αντιλαμβάνεται αν αυτός που κρατά το κινητό τηλέφωνο στέκεται όρθιος, περπατά, τρέχει ή οδηγεί.

Η κάμερα του νέου iPhone 5S έχει 15% περισσότερα ενεργά pixels και νέο flash με λειτουργία True Tone, ενώ με τη λειτουργία burst mode μπορεί να τραβάει έως και 10 συνεχόμενες φωτογραφίες.

Ο χρήστης θα μπορεί να τραβάει βίντεο και σε αργή κίνηση με 120 καρέ το δευτερόλεπτο.

Touch ID:H μεγάλη καινοτομία

Η μεγάλη καινοτομία του iPhone 5S ομως, είναι ο ψηφιακός αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, ο οποίος είναι  ενσωματωμένος το κεντρικό κουμπί home button.

Πατώντας το βασικό κουμπί το τηλέφωνο ξεκλειδώνει  αναγνωρίζοντας τον χρήστη από το δακτυλικό του αποτύπωμα. Με τον ίδιο τρόπο επιβεβαιώνεται και η ταυτότητά του σε εφαρμογές, όπως και στο Apple Store.

Στα κατά, η τιμή και για πολλούς ότι η εταιρεία επέλεξε και πάλι να το κυκλοφορήσει μονο σε μαύρο και άσπρο χρώμα, άντε και ένα χρυσό – «σαμπανιζέ» για τις κυρίες.

Πηγή: defencenet.gr