Ρωτήστε το Δήμαρχο | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κατά την πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε, είναι σύμφωνος και προτίθεται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών της Κατερίνης που πιθανόν να προκύψουν.

Έτσι σήμερα δίνεται η δυνατότητα στους αναγνώστες μας να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στο Δήμαρχο Κατερίνης, είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση: news@katerini-news.gr είτε στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Katerini News (Facebook, Twitter, YouTube) όπου επίσης έχει δημοσιευτεί η συνέντευξη.

“Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης δρόμων της Κατερίνης”

Διαχωριστικά για να εξασφαλίζεται η κίνηση των πεζών

Σε εξέλιξη είναι  το έργο της ανάπλασης στη μισή σχεδόν πόλη ωστόσο ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ο χώρος των πεζοδρομίων καθώς  είναι συνεπίπεδη,  οι θέσεις στάθμευσης με αυτή της κίνησης των πεζών. Το όριο που διαχωρίζει το χώρο του αυτοκίνητου από τον πεζό δεν τηρείται και έτσι τοποθετείται διαχωριστικό από τις θέσεις στάθμευσης και την κίνηση του πεζού σε πεζοδρόμιο που δεν θα είναι μικρότερο από 1,5 μέτρο.

“Σε επίπεδο αποκεντρωμένης περιφέρειας και δικαστηρίων το μέλλον των παταριών στα καταστήματα”

“Εμείς οφείλουμε να εφαρμόσουμε το νόμο” δηλώνει  ο δήμαρχος Κατερίνης

Σε επίπεδο περιφέρειας και σε δικαστικό επίπεδο θα κριθεί των θέμα των παταριών των καταστημάτων καθώς 5 χρόνια μετά την κατασκευή και λειτουργία τους η αποκεντρωμένη περιφέρεια αποφάσισε ότι οι κανονιστικές αποφάσεις που μέχρι τότε εγκρίνοντας δεν είναι σύννομες. «Εμείς δεν θα κρίνουμε την περιφέρεια και θα εφαρμόσουμε το νόμο» δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ωστόσο ο νέος νόμος ο οποίος διευκρινίζει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, μάλλον μπερδεύει ακόμη περισσότερο αφού προβλέπει ακόμη και τσιμεντένιες βάσεις κατασκευασμένες.

“Δεν  έβαλα ποτέ  προϋποθέσεις για υποψηφιότητα”

Ο Δήμαρχος Κατερίνης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος

“Δεν έβαλα ποτέ προϋποθέσεις για να είμαι υποψήφιος” δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Στόχος όπως είπε είναι μια δεύτερη “Καλλικρατική” θητεία ώστε να ολοκληρώσουν  ένα μεγάλο πρόγραμμα που έχουν  και να βάλουν  ένα όραμα για τα επόμενα 20 χρόνια.

“Καλούμε ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να καταθέσουν ψυχή,  χρόνο και βοήθεια ώστε να κάνουμε όλοι την προσπάθεια, να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ακόμα καλύτερα πράγματα για τον δήμο Κατερίνης” επεσήμανε ο κ. Χιονίδης.

“Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα για το Πολιτιστικό Κέντρο”

Σύννομη η διαδικασία για τον χώρο θεάτρου με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί για την κατασκευή του θεάτρου και χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης “Το βάλαμε σαν στόχο γιατί για μας ο πολιτισμός είναι μια μεγάλη απάντηση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο χρόνος περαίωσης είναι δυο χρόνια. Ο χώρος πρόκειται να αξιοποιηθεί από φορείς και συλλόγους αλλά και σχολεία.

“Έργο πνοής ο περιφερειακός δρόμος Κατερίνης”

Προδιαγραφών Εγνατίας οδού η κατασκευή του

“Έργο πνοής για το οποίος δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πόσο σημαντικό είναι”  έκανε λόγο ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης αναφερόμενος στην έγκριση και σε λίγο καιρό έναρξη των εργασιών του περιφερειακού δρόμου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης επεσήμανε ότι για να φτάσει στο τέλος και να εγκριθεί το συγκεκριμένο έργο έγιναν επίπονες προσπάθειες, καθώς πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 60 εκ ευρώ. Από την άλλη όπως ανέφερε  είναι εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και οι θέσεις εργασίες που θα προκύψουν κατά την κατασκευή του έργου.

“Η συνείδηση των δημοτών ότι ζούμε σε ένα ενιαίο δήμο χτίζεται σιγά – σιγά”

Ισότιμη αντιμετώπιση των οικισμών του Δήμου Κατερίνης

“Η συνείδηση των δημοτών ότι έχουμε πλέον ένα ενιαίο δήμο χτίζεται  μέρα με τη ημέρα»  επισημαίνει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Μπορεί ο Καλλικράτης να έχει γίνει συνήθεια σε επίπεδο υπηρεσιών ωστόσο για τους  34 οικισμούς που απαρτίζουν το δήμο Κατερίνης οι αλλαγές είναι μεγάλες, επισημαίνει ο κ. Χιονίδης. Η συνείδηση χτίζεται συστηματικά αλλά το ζητούμενο είναι η ισότιμη αντιμετώπιση, σημείωσε ο δήμαρχος και αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που γίνονται στην περιφέρεια του δήμου.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη εδώ: