Πρόεδρος Δράσης: Αφήστε τις κινητικότητες, απολύστε δημοσίους υπαλλήλους

Ο πρόεδρος της Δράσης ανέφερε επίσης ότι η πολιτική ατολμία για τη συρρίκνωση του δημοσίου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα. «Εάν είχαν προχωρήσει οι απολύσεις στο δημόσιο από το 2009, η οικονομία της χώρας δεν θα έφθανε στη σημερινή τραγική κατάσταση», πρόσθεσε.

Λιγότερους φόρους, λιγότερο κράτος

Όπως είπε ο κ.Σκυλακάκης, εάν η Δράση καταφέρει να πετύχει τον δύσκολο στόχο που έχει θέσει για είσοδο στη Βουλή, θα συνεργαστεί με τα κόμματα που συμφωνούν με την ατζέντα «λιγότερους φόρους, λιγότερο κράτος», αλλά δεν πρόκειται να υιοθετήσει ποδοσφαιρικές λογικές του τύπου «4-2-1» για διευθετήσεις «ημετέρων» στο δημόσιο.

Πάντως, ο πρόεδρος της Δράσης δεν προβλέπει κοινωνική έκρηξη, διότι, όπως είπε, δεν υπάρχει οργανωμένη αντίδραση στην κοινωνία, αλλά περισσότερο μία τάση των πολιτών να εξατομικεύουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Εκτιμά, βέβαια, ότι η κοινωνική οργή είναι διάχυτη και θα εκφραστεί μέσω της ψήφου στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ίδιος αναγνώρισε την ανάγκη ανοιχτού διαλόγου με όλα τα μικρά κόμματα του λεγόμενου φιλελεύθερου κέντρου(βλέπε Δημιουργία Ξανά),  υπογραμμίζοντας πάντως ότι η χώρα χρειάζεται έναν νέο, ευρύτερο πολιτικό σχηματισμό (είτε υπό τη μορφή της ιταλικής “ελιάς” είτε αυτοτελή), που θα ξεκινάει από τη τη φιλελεύθερη κεντροδεξιά και θα φθάνει μέχρι τη μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατία.

Επιβεβαίωσε δε ότι η Δράση θα στηρίξει Μπουτάρη για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ενώ σημείωσε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές το κόμμα θα κινηθεί κατά περίπτωση, κατεβάζοντας ακόμα και δικές του υποψηφιότητες.   

«Τουλάχιστον αυτός εργάζεται…»

Ερωτηθείς για το πώς κρίνει την πρωθυπουργία Σαμαρά, ο κ.Σκυλακάκης απάντησε με νόημα, αλλά και με αιχμές για τους προκατόχους του(όχι για τον Λουκά Παπαδήμο…) ότι «τουλάχιστον αυτός εργάζεται». Έσπευσε πάντως να καταλογίσει στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει κόψει τα δεσμά που τον συνδέουν με τον κομματισμό, καθώς και ότι δεν λειτούργησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο διάστημα της εκλογής του. Για την Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι διατηρούν σχέση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έχουν ακολουθήσει διαφορετική πορεία από τότε που αυτή εντάχθηκε στη ΝΔ.

Η Δράση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού της στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τη  Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE).

Πηγή: www.voria.gr