Οι δικές μου μπάμιες ή υπάρχει ελληνική κουζίνα | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

3. Λίγο πριν βράσουν καλά οι μπάμιες, τοποθετούμε τις ροδέλες του καβουρμά ολόκληρες, τη μια δίπλα στην άλλη, πάνω από τις μπάμιες. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και βράζουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Σ.Σ. Εδώ θα ήθελα κάνω μια παρατήρηση για την συνοδεία αυτού του πιάτου. Τα λαδερά συνηθίζεται, και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, να τα συνοδεύουμε με ένα ποτήρι δροσερό ροζέ κρασί. Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή Λημνιώνα είναι τα αγαπημένα μου. Το συγκεκριμένο πιάτο όμως με την έντονη παρουσία του καβουρμά θα μπορούσε κάλλιστα να συνταιριάξει και με ένα ερυθρό. Κι αν είναι καλοκαίρι μην τρομάξετε. Δροσίστε το κρασί λίγο παραπάνω, στους 120 C θα έλεγα εγώ, και στην ανάγκη, ένα μικρό παγάκι δεν κάνει και τόσο κακό όσο νομίζουν μερικοί. Εγώ συνηθίζω τώρα το καλοκαίρι όταν το κρασί μου φανεί ζεστό να βάζω στο ποτήρι ένα παγάκι που το ανακατεύω μερικές φορές να αφήσει τη δροσιά του και αμέσως μετά το αφαιρώ.  

Οι δικές μου μπάμιες 2

Αυτό δεν είναι φαγητό. Είναι μεζές, είναι γαρνιτούρα, είναι ένα συνοδευτικό. Είναι ένας καλός τρόπος να συνοδέψουμε ένα πιάτο με κρέας ή ψάρι ή μια σαλάτα αλλά και ένας πολύ καλός τρόπος να κάνουμε τα παιδιά να φάνε τις μπάμιες. Δείτε το και ως ένα διαφορετικό μεζέ για το τσίπουρο ή το ούζο σας.

Ότι και να ΄ναι είναι νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά:

– 1 κιλό μπάμιες, κατά προτίμηση ψιλές, καθαρισμένες

– ελαιόλαδο

– αλάτι, πιπέρι

– αλεύρι

και τίποτα άλλο

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε στο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις μπάμιες ελαφρά βρεγμένες, ανακατεύουμε να πάει το αλεύρι παντού. 

2. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε αμέσως.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες μπάμιες. Τις ρίχνουμε στο αλεύρι κατευθείαν από την κατάψυξη και τότε δεν χρειάζεται να τις βρέξουμε.