Οι βουλευτές και οι πρωτιές | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, με τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κουζηλος και με το Ποτάμι η Σταυρούλα Αντωνάκου .

Β ΠΕΙΡΑΙΑ
Στην Περιφέρεια Β’ Πειραιά, με ενσωμάτωση 91% εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίνα Κασιμάτη , Εύη Καρακώστα

Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης, με το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, με τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Καμμένος και με το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΑΤΤΙΚΗ
Στην περιφέρεια Αττικής, με ενσωμάτωση 46%, εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Ιωάννης Δεδες, Ελένη Σωτηρίου

Με τη ΝΔ εκλέγονται οι: Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας.

Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, με το Ποτάμι ο Γεώργιος Μαυρωτάς, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης, με το ΚΚΕ ο Ιωάννης Γκιόκας και με το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης, με ενσωμάτωση 89%, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει επτά βουλευτές και συγκεκριμένα τους: Ιωάννη Αμανατίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Αλέκο Τριανταφυλλίδη, Βούλα Τεκτονίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη

Με τη ΝΔ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη

Ο Κώστας Ζουράρης επιστρέφει.. με τους ΑΝΕΛ. Το Ποτάμι εξέλεξε τη Χριστίνα Ταχιάου, το ΚΚΕ τον Αθανάσιο Βάρδαλη, το ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και η Χρυσή Αυγή τον Αντώνιο Γρέγο.

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣτη Β’ Θεσσαλονίκης, με ενσωμάτωση 64%, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές: Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Σωκράτη ΦάμελλοΜε τη ΝΔ εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Θεόδωρος Καράογλου.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Φώτη Γραικό και το Ποτάμι τον Νικόλα Νυφούδη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν τη Σταυρούλα Ξουλίδου, το ΚΚΕ την Ελένη Γερασιμίδου και το ΠΑΣΟΚ τον Γεώργιο Αρβανιτίδη.

ΗΜΑΘΙΑ
Πρώτος με διαφορά ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας που συγκέντρωσε 13.364. Επίσης με τον Σύριζα εκλέγεται η Εφροσύνη Καρασαρλίφου και ο Γεώργιος Ουρσουνίδης.

Η ΝΔ εξέλεξε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Η Χαλκιδική γίνεται ροζ και επανεκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέση, με 6.212 ψήφους.

Μια έδρα παίρνει η Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ο Γιώργος Βαγιωνάς (5.735 ψήφους), που είχε διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής.
Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Ιωάννης Δριβελέγκας (2.467 ψήφους).

ΠΙΕΡΙΑ
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και σύμφωνα με την καταμέτρηση εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή ο Ζήσης Ζάννας (7.749 ψήφους), η Ελισάβετ Σκουφά (6.234 ψήφους) και ο Χαρίλαος Τζαμακλής (6.060 ψήφους).

Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, που έλαβε 10.471 ψήφους.

ΚΙΛΚΙΣΣύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, από τη Νέα Δημοκρατία στο Κιλκίς επανεκλέγεται ο Γιώργος Γεωργαντάς με 7.453.Από τον ΣΥΡΙΖΑ, την έδρα καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Παραστατίδης, με 6.405 ψήφους, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή ήταν ανεξάρτητος.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται, για πρώτη φορά, ο Χρήστος Χατζησάββας, με 1.642 ψήφους.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Από τον Σύριζα εκλέγεται ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και από τη Νέα Δημοκρατία η Μαρία Αντωνίου.

ΓΡΕΒΕΝΑ
Έναν βουλευτή θα έχουν τα Γρεβενά στη νέα Βουλή και σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, την έδρα στον νομό καταλαμβάνει ο Τιμολέων Κοψαχείλης από τη Νέα Δημοκρατία, με 3.491 ψήφους.

ΦΛΩΡΙΝΑΣύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται στη Φλώρινα, για πρώτη φορά, ο Κωνσταντίνος Σέλτσας με 2.758 ψήφους.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ιωάννης Αντωνιάδης, με 3.835 ψήφους.

ΣΕΡΡΕΣ
Δύο έδρες καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες. Την πρωτιά στη σταυροδοσία παίρνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αχιλλέα, με 20.130 ψήφους, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά στη Βουλή. Επίσης, επανεκλέγεται η Φωτεινή Αραμπατζή, με 14.725 ψήφους.

Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπουλή, με 9.161 ψήφους. Από τη Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (4.206 ψήφους), ενώ από το Ποτάμι εκλέγεται ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (1.790 ψήφους).
Μια έδρα παίρνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και επανεκλέγεται η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (4.078 ψήφους).

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Ουρανία Αντωνοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Αγλαΐα Κυρίτση από την ΕΡΤ και Νίκος Τόσκας.

Στη ΝΔ εκλέγονται ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Δημήτρης Σταμάτης, η Νίκη Κεραμέως και ο άρτι αφιχθείς από τη ΔΗΜΑΡ (και πριν το ΠΑΣΟΚ) Βασίλης Οικονόμου. Στη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, στο Ποτάμι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και στο ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα. 

Πηγή  : www.huffingtonpost.gr