Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Το επόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, στις 14:30 θα ανοίξει  τις πύλες του το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης.  Μετά από απόφαση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» το ιατρείο της Κατερίνης θα φέρει το όνομα ενός υπέροχου και σπουδαίου συντοπίτη μας, του καρδιολόγου Αλέκου Φτίκα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

Ο κύριος Αλέκος, από το Λιτόχωρο Πιερίας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, προσέφερε ακούραστα τις υπηρεσίες του χωρίς διακρίσεις, σε απόκληρους και ανασφάλιστους ασθενείς που τον είχαν ανάγκη, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στη συντονιστική επιτροπή των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Αγωνιστής της Αριστεράς, και βαθιά δημοκράτης, ένας μειλίχιος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης της καρδιολογίας ο Αλέκος Φτίκας δικάστηκε από στρατοδικείο στα χρόνια της χούντας για την αντιδικτατορική του δράση. Μέχρι το τέλος, αφιερωμένος στην Ιατρική, συμμετείχε στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες. Προσέφερε για πολλά  χρόνια τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς του Κόσμου, αλλά και στο κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας τακτικό καρδιολογικό ιατρείο για τους ανασφάλιστους ασθενείς του. Θα τον θυμόμαστε όλοι εμείς για την ουσιαστική του συνεισφορά στην Ιατρική και στους αγώνες για την άρση των εγκληματικών αποκλεισμών από την περίθαλψη.

Έχουμε  ένα λόγο παραπάνω να αποχαιρετούμε συγκινημένοι αυτόν τον ξεχωριστό Άνθρωπο. Ακόμα και μετά θάνατο έδωσε με την τελευταία του επιθυμία μια άλλη διάσταση στην προσφορά στην Ιατρική: Δωρίζοντας το σώμα του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ο Αλέκος Φτίκας ήταν ο άνθρωπος που στήριξε τα πρώτα βήματα της ομάδας μας για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης.

Συνάντηση υγειονομικών του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί σε συνάντηση τους γιατρούς που στηρίζουν το «Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης», την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, ώρα 21:00 στον Καπνικό Σταθμό (Οδός Φλέμινγκ 19, δίπλα στο δικαστικό μέγαρο).

Η συνάντηση με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους κοινωνικούς λειτουργούς θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, επίσης στις 21:00 στο ίδιο μέρος.

Οι χώροι του ιατρείου και του φαρμακείου είναι έτοιμοι. Την Τρίτη παραδίνονται τα τελευταία μηχανήματα και τα αναλώσιμα υλικά, ενώ ήδη άρχισε η διαλογή φαρμάκων από την ομάδα των φαρμακοποιών. Το επόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, στις 14:30 το ιατρείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Οι  υγειονομικοί της πόλης μας που επιθυμούν να στηρίξουν το «Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης Αλέκος Φτίκας» μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Καλούνται όλοι οι πολίτες της Πιερίας να συγκεντρώνουν φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται και να τα παραδίνουν είτε στα πλησιέστερα φαρμακεία ή κατευθείαν στο Κοινωνικό Ιατρείο, στην οδό Φλέμινγκ 8. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6981665158 WhatsUp

Στο "Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης" συμμετέχουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους οι παρακάτω εθελόντριες και εθελοντές υγειονομικοί:

1. Αγγελής Γεώργιος Νοσηλευτής

2. Αναστασιάδου Ελένη Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος
3. Αποστολίδης Δημήτριος Γυναικολόγος
4. Βαρμάζη Μαρία Νοσηλεύτρια
5. Γεραρίδου Αθηνά Νοσηλεύτρια
6. Δουλγεράκης Μιχαήλ Ορθοπαιδικός
7. Ευθυμιάδου Βαλεντίνη Φαρμακοποιός
8. Ζέρβας Αποστόλης Παιδίατρος
9. Θεοδωροπούλου Χριστίνα Γενική Ιατρική
10. Καραμήτσου Όλγα Παιδίατρος
11. Καϊμακάμη Ελένη Νοσηλεύτρια
12. Κονταξή Ευαγγελία Νοσηλεύτρια
13. Κουτσογιάννης Λευτέρης Νοσηλευτής
14. Κουφογιάννης Κλεάνθης Γυναικολόγος
15. Κωστοπούλου Μαίρη Νοσηλεύτρια
16. Κόβες Απόστολος Γενικός γιατρός
17. Λαζαρίδου Έφη Κοινωνική Λειτουργός
18. Λεουσίδου Ελένη Γενική γιατρός
19. Μαγκατσάς Γεώργιος Οδοντίατρος
20. Μπάσδρας Αθανάσιος Ψυχίατρος
21. Μπίντας Σταύρος Ορθοπαιδικός
22. Μπαλτούμας Κωνσταντίνος Ειδικ. Καρδιολόγος
23. Μπαξεβανίδης Δημήτριος Χειρουργός
24. Μπιτοπούλου Στεφανία Φαρμακοποιός
25. Μυστρίδης Ανέστης Φαρμακοποιός
26. Παπαδοπούλου Γεωργία Νοσηλευτρια
27. Παπαδοπούλου Μαρία Νοσηλεύτρια
28. Παπαδοπούλου Νόπη Νοσηλεύτρια
29. Πασαλίδου Έφη Νοσηλεύτρια
30. Πορφυρίδου Δήμητρα Οδοντίατρος
31. Σαρηγιαννίδου Αναστασία Νοσηλεύτρια
32. Σταθακοπούλου Ελένη Νοσηλεύτρια
33. Συμεωνίδης Γεώργιος Οδοντίατρος
34. Συμεωνίδης Χαράλαμπος Νοσηλευτής
35. Τζητηρίδης Δημήτριος Καρδιολόγος
36. Τριγώνης Γιάννης Πνευμονολόγος
37. Τσαρδάκης Νίκος Γενικός Γιατρός
38. Τσιβελεκίδης Σάββας Γαστρεντερολόγος
39. Φελεκίδου Νικολέτττα Οδοντίατρος
40. Φυτοπούλου Παρασκευή Νοσηλεύτρια
41. Φωτοπούλου Βασιλική Καρδιολόγος
42. Χαλκίδου Νεκταρία Νοσηλεύτρια
43. Χατζούδης Πραξιτέλης Παθολόγος