Καταργούνται οργανικές θέσεις – Παράταση στην κινητικότητα;

Στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκε και η επικοινωνιακή στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όλοι συμφώνησαν πως η κινητικότητα θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις. Για αυτό τον λόγο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει ως παράδειγμα το πρώτο κύμα κινητικότητα όπου όλοι οι υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας από το Μαξίμου. 

«Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω ότι, από την πρώτη κινητικότητα που αφορούσε 1.862 υπαλλήλους, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όλοι οι υπάλληλοι επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και εν τοις πράγμασι ότι η κινητικότητα πρωτίστως είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πιθανότατα ακόμα και σήμερα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την λίστα με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα. Μάλιστα ο Κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση αργά χθες το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό και θέμα συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί προκειμένου να ανακοινώσει την εισήγησή της προς τις τοπικές ΕΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Παράλληλα οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έχουν κάνει φύλο και φτερό τα δικαιολογητικά υπαλλήλων που μπήκαν στον δημόσιο εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ. 

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για ΕΑΣ – ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ 

Το ζήτημα της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ εξετάσθηκε σε βάθος σε κοινή σύσκεψη των Υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας, τα οποία προωθούν λύση στο πλαίσιο του εφικτού. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου τους παρουσιάστηκε η πρόταση την οποία θα υποβάλει η κυβέρνηση στους εταίρους με στόχο της διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.