Η επίθεση καρχαρία από τα μάτια του θύματος! | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Πολλά πράγματα μπορεί να μας χαλάσουν το αμέριμνο κολύμπι στη θάλασσα: από ένα κύμα βρώμικων απόνερων πλοίου ή ένα τσίμπημα από τσούχτρα, μέχρι μια επίθεση από καρχαρία. Το ακραίο τελευταίο σενάριο στο οποίο συνήθως αναφερόμαστε ως έσχατη πιθανότητα, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά κλισέ τρόμου αλλά και αστεϊσμών.

Στις παραλίες όπου κολυμπάμε, δεν συχνάζουν καρχαρίες, γιΆ αυτό και το ενδεχόμενο να «συναντηθούμε» ποτέ με το θαλάσσιο κήτος που σκορπά τον τρόμο, είναι μάλλον απίθανο. Αν όμως είχατε ποτέ τη «διεστραμμένη» απορία πώς θα ήταν αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν έχετε παρά να δείτε το παρακάτω βίντεο.

Το αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole ανέβασε στο YouTube πλάνα από επίχειρησή του τού 2013 στο νησί Γουαδαλούπη του Μεξικό. Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ελευθέρωσε ένα υποβρύχιο drone εξοπλισμένο με 6 κάμερες, το οποίο ανίχνευε λευκούς καρχαρίες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο, το ξενόφερτο αντικείμενο ενόχλησε τους καρχαρίες. Κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν με μανία στο μηχάνημα προσπαθώντας να το καταβροχθίσουν, ενώ άλλοι το έσπρωχναν με δύναμη, θέλοντας να οριοθετήσουν την περιοχή τους.

Τα ανθεκτικά υλικά από τα οποία ήταν φτιαγμένο το drone, το κράτησαν σε σχετικά καλή κατάσταση, κι έτσι μετά την υποβρύχια «βόλτα» του μπόρεσε να δώσει στους επιστήμονες πολλά στοιχεία για το αντικείμενο της έρευνάς τους. Ακόμα κι εκείνοι όμως εξεπλάγησαν με τη δύναμη των δοντιών των καρχαριών, που κατάφεραν αρκετές ζημιές στο μηχάνημα.

Αν στη στεριά ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος είναι ο άνθρωπος, στους ωκεανούς δεν υπάρχει τίποτα πιο επιβλητικό και τρομακτικό από τον λευκό καρχαρία. Τα «Σαγόνια του καρχαρία», η θρυλική ταινία τρόμου του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η ανατριχιαστική περιγραφή θανάσιμου τραυματισμού από καρχαρία στο βιβλίο «Η παραλία» του Άλεξ Φάρλαντ (που μεταφέρθηκε στο σινεμά με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο), το συγκεκριμένο βίντεο και άλλες επιστημονικές ή μυθοπλαστικές αναφορές με πρωταγωνιστές καρχαρίες, μπορούν μεν να «ξυπνήσουν» φοβίες, οι οποίες ωστόσο κινούνται ως επί το πλείστον στη σφαίρα του ανέφικτου.

Παρόλα  αυτά, αν επηρεάζεστε εύκολα ή είστε επιρρεπείς σε εφιάλτες, καλύτερα να μη δείτε το βίντεο. Αν, αντίθετα, δεν «μασάτε», εκτός από το βίντεο μπορείτε να δείτε και στο Discovery Channel από την Κυριακή 10 Αυγούστου, σχετικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του αφιερώματος με τίτλο "Shark Week".

http://www.pathfinder.gr/stories/3807290/video-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9…

Πηγή: www.pathfinder.gr