Εντυπωσιακή εκκίνηση για την 5η ΕΒΕΠ- Κ. Μακεδονίας | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Άνοιξε τις πύλες της  το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, η 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Η έκθεση λειτουργεί τις καθημερινές από τις 16:30 έως και τις 22:30, στον  εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης  στον οικισμό Ανδρομάχης, στο  χώρο της  εμποροπανήγυρης  και η  είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης και έχει τεθεί για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

 Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας και επίσκεψη στα περίπτερα όπου φορείς και εκθέτες αντάλλαξαν απόψεις και ευχές. Η έκθεση εκτείνεται σε ολόκληρο τον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης, καταλαμβάνοντας περισσότερα από 4.700 τ.μ.. και καλύπτει όλα τα σύγχρονα εκθεσιακά δεδομένα ενώ, φέτος, οι συμμετέχοντες εκθέτες εκτός Πιερίας ξεπερνούν το 20%.

« Η 5η ΕΒΕΠ-Κ.Μ. στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας»

Στην επιτυχημένη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, που φέτος έχει και επισήμως περιφερειακό χαρακτήρα αποτελώντας σημαντικό εμπορικό και οικονομικό θεσμό της Β. Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τονίζοντας πως το Επιμελητήριο παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

«Η αποτελεσματική προβολή των επιχειρήσεων, το χαμηλό κόστος συμμετοχής, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης, αλλά και η αναβάθμισή της σε περιφερειακή αποτελούν τους βασικούς στόχους που έχουν επιτευχθεί στο έπακρο» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε και στην πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, που κάνει πλέον επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου εκθεσιακού χώρου. Ανάγκη που το Επιμελητήριο είχε θέσει ως προτεραιότητα, αλλά το κούρεμα του Ελληνικού χρέους είχε άμεσο αντίκτυπο και στα αποθεματικά των Επιμελητηρίων, θέτοντας φραγμούς στην υλοποίησή αυτής της πρωτοβουλίας. Παρόλα αυτά, όπως τόνισε, η ιδέα δεν έχει εγκαταλειφθεί. Η 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στέλνει προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα αισιοδοξίας, συνέχισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα συνεργασίας και ομοψυχίας και επιτυχίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, το δήμαρχο Κατερίνης, τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην έκθεση, τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη που στηρίζει τους παραγωγούς της περιφέρειάς του, οι οποίοι προβάλλουν τα προϊόντα τους στην έκθεση, τα Επιμελητήρια που συμμετέχουν στηρίζοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του τόπου τους, την Οργανωτική Επιτροπή, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που συνέβαλαν στην προβολή της έκθεσης.

Επένδυση ζωής

Η 5η ΕΒΕΠ-Κ.Μ. όχι μόνο λειτουργεί ως εκφραστής του Πιερικού επιχειρείν, αλλά σηματοδοτεί και την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, λειτουργώντας ως αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο για δεύτερη συνεχή χρονιά έθεσε υπό την αιγίδα του το θεσμό της ΕΒΕΠ. Επιπλέον ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως φέτος η επισκεψιμότητα θα σημειώσει νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τους 15.000 επισκέπτες του 2012.

Το 2014 αναμένεται να είναι έτος καμπής, πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, απαιτώντας να  λειτουργήσουμε ως σύνολο, να ενεργήσουμε με κοινωνική υπευθυνότητα και να κάνουμε πράξη την Ελλάδα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Για αυτό και επιβάλλεται να στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία, όπως η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση,  η οποία «σφραγίζει» το επιχειρηματικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Πιερίας, αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κλείνοντας ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τους κ.κ. Χατζηχριστοδούλου και Χιονίδη για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειές τους να καταστήσουν την Πιερία πόλο επιχειρηματικών ευκαιριών.

Έκθεση κόντρα στην κρίση

Με τη διοργάνωση της έκθεσης πάμε κόντρα στη φτώχεια και στο γκρίζο, επισήμανε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης. Φέτος, πρόσθεσε, γίνεται ακόμη ένα βήμα σε μια έκθεση που έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Ο κ. Χιονίδης ευχαρίστησε όλους τους εκθέτες, οι οποίοι εμπιστεύονται την έκθεση, την οργανωτική ομάδα από την πλευρά του Επιμελητηρίου και του Δήμου που δούλεψε και οργάνωσε την έκθεση ώστε να έχει επιτυχία. Η Ελλάδα εδώ στην Πιερία, η Μακεδονία εδώ στην Πιερία ζει και αντιστέκεται, πρόσθεσε ο Δήμαρχος προσκαλώντας τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση, καθώς μόνο κέρδος θα αποκομίσουν, ενώ υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι ένα: Η επισκεψιμότητα να ξεπεράσει  τους 15.000 επισκέπτες της περσινής χρονιάς.

Να στηρίξουμε όλοι τις επιχειρήσεις

Για ένα θεσμό με πολύ στέρεες και γερές βάσεις έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζοντας πως η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί για όλη την Ελλάδα το δυνατό χαρτί της ανάπτυξης, κυρίως στο θέμα του πρωτογενούς τομέα και του εμπορίου. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που παρά τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε με  επισημότητα  παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Πανοσιολογιότατοι π. Παύλος, Ιωακείμ και Στέφανος, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές Ν.Δ. Πιερίας κ.κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Χριστογιάννης, καθώς και η βουλευτίς κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Δημήτρης Γελαλής, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πιερίας κ. Γιώργος Τουλίκας, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Γεώργιος Κουκουσέλας, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ. Γεώργιος Τζίμας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιος Παπαπολύκαρπος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης και Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ κ. Αναστάσιος Τασιούλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΣΒΕΕ κ. Νίκόλαος Σκορίνης, πολιτευτές εκπρόσωποι κομμάτων και νομαρχιακών επιτροπών, ο π. Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης, Πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και αντιδήμαρχοι της Πιερίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι δήμων της Πιερίας, Διευθυντές και Πρόεδροι Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών, Ενώσεων, Δημοσίων Φορέων και Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδροι και μέλη Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συλλόγων του νομού, καθώς και μέλη και πρώην μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Επιμελητηρίου Πιερίας.