Ενημέρωση αθλητών “Χειμωνιάτικου Ενιπέα” | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Λίγες ημέρες πριν την 8η διοργάνωση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ενημερώσει τους αθλητές για τα εξής:

—Παραλαβή πακέτων συμμετοχής.

·         Η παραλαβή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 19.00 ως και τις 21.00 από αίθουσα στο ισόγειο του Ναυτικού  Μουσείου  (Δημαρχείο Λιτοχώρου) και την Κυριακή από τις 08.00 ως τις 09.30 από το στάδιο του Λιτοχώρου (χώρος εκκίνησης).

·         Για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας.

— Τροφοδοσία.

·         Κάθε αθλητής δικαιούται ένα τζελ, το οποίο θα δίνεται ανοιχτό προς κατανάλωση στο σταθμό  ανεφοδιασμού.

·         Κάθε αθλητής δικαιούται γεύματος (κοτόσουπα, ψωμί, γλυκό, φρούτο) μετά τον τερματισμό, το οποίο θα παραλαμβάνει με την επίδειξη της κάρτας γεύματος που θα βρει μέσα στο φάκελο συμμετοχής του.

·         Κάθε αθλητής οφείλει να έχει μαζί του ποτήρι- μπουκάλι για την υδροδοσία του (νερό- ηλεκτρολύτες). Η διοργάνωση δεν θα παράσχει πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης.

Χρονομέτρηση.

·         Στο πακέτο συμμετοχής ο κάθε συμμετέχων θα βρει το τσιπ χρονομέτρησης. Παρακαλούμε πολύ τους συμμετέχοντες να φροντίσουν τη σωστή τοποθέτησή του στο  παπούτσι τους, καθώς και την επιστροφή του μετά το τέλος του αγώνα.

·         Η διοργάνωση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα δοκιμάσει πιλοτικά την καταγραφή των αθλητών με τη χρήση bad code (εκτυπωμένο στο νούμερο συμμετοχής) και bar code scanner (εμβέλειας  μισού μέτρου), το οποίο θα σκανάρει κάθε αθλητή κατά το πέρασμά του από το σταθμό ανεφοδιασμού.

—Όριο αποκλεισμού.

·         Το όριο αποκλεισμού του αγώνα βρίσκεται στο σταθμό ανεφοδιασμού (στο Μοναστήρι) στις 2.30 ώρες. Η διοργάνωση θα αναλάβει τη μεταφορά όσων εγκαταλείψουν, καθώς και των αποκλεισμένων από τα χρονικά όρια στο Λιτόχωρο με λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει μετά το κλείσιμο του σταθμού.

·         Όσοι συμμετέχοντες εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν στο σταθμό παραδίνουν το νούμερό τους μόνο στην περίπτωση που θελήσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους εκτός χρόνου με δική τους ευθύνη.

—Πρώτες βοήθειες, ασφάλεια.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – περιφερειακού τμήματος Κατερίνης, που για μία ακόμα χρονιά στέκεται αρωγός της διοργάνωσης στον νευραλγικό τομέα των πρώτων βοηθειών και διάσωσης.  Μέλη του Σώματος θα βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

—Καιρικές συνθήκες

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ημέρα του αγώνα με προβλέψεις οι οποίες θα δοθούν από την ομάδα του Metar.gr την Πέμπτη και την Παρασκευή.

—Επισημάνσεις επί των κανονισμών που επισύρουν ποινή αποκλεισμού.

·         Απαγορεύεται η χρήση μπατόν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

·         Απαγορεύονται  τα κοψίματα της διαδρομής.

·         Απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών. Στο σταθμό τροφοδοσίας, αλλά και τον τερματισμό θα υπάρχουν σακούλες για τα σκουπίδια.  Παρακαλούμε πολύ τους αθλητές: μεταφέρετε τα τζελάκια σας γεμάτα κατά τη διάρκεια του αγώνα, μεταφέρετε και τις άδειες συσκευασίες.

·         Συμμετέχοντες μπορούν να καταγγείλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές που θα υποπέσουν στην αντίληψή τους τόσο στον σταθμό ανεφοδιασμού όσο και στον τερματισμό.