Γιώργος Φαρμάκης : «Συνδυασμός Ευθύνης, η μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία πολιτών»

Σε συγκέντρωση υποστήριξης εξελίχθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του «Συνδυασμού Ευθύνης». 

Κατασυγκινημένος ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Συνδημότισσες και συνδημότες

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία.

Νιώθω περήφανος και ευτυχής που είμαι ο επικεφαλής μιας τέτοιας ομάδας. Οι υποψήφιοι του «Συνδυασμού Ευθύνης» είναι αυτό που λέει ο λαός “καθαρό μέτωπο και καθαρό βλέμμα”.

Το κίνητρό μας για την ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το να προσφέρουμε στον τόπο που ζούμε και αγαπάμε.

Είμαστε εδώ και φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα ώθηση στο δήμο συνεχίζοντας να είμαστε λάτρεις του Ολύμπου, της ακτογραμμής μας και όλων των μνημείων της περιοχής μας.

Η αγάπη για τον τόπο δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.

Είναι ένα έντονο συναίσθημα που προκαλεί ρίγη συγκίνησης όταν κοιτάς τις κορυφές του Ολύμπου, όταν κολυμπάς στην Ολύμπια ακτογραμμή, όταν θαυμάζεις το Κάστρο του Πλαταμώνα και βέβαια όταν περήφανος περπατάς μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Ο κάθε επισκέπτης της περιοχής συγκλονίζεται από την μεγαλοπρεπή παρουσία του Ολύμπου αλλά δεν έχει αυτό το συναίσθημα που έχουμε εμείς.

Αυτήν την έκρηξη του μυαλού και της ψυχής για τον τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και δημιουργούμε.

Αυτό το απαράμμιλο συναίσθημα της υπερηφάνιας αλλά και του χρέους απέναντι στις επόμενες γεννιές. Να συντηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τους αμύθητους θυσαυρούς της περιοχής και να την παραδώσουμε ακόμα καλύτερη στα παιδιά μας.

Εμείς δεν θυμηθήκαμε ξαφνικά το δήμο Δίου – Ολύμπου. Εδώ ζούμε, εδώ κάναμε οικογένειες, εδώ συνειδητά και αδιαπραγμάτευτα δημιουργούμε. Τη γη αυτή καλλιεργούμε, την ποτίζουμε με τον ιδρώτα μας και με τα έργα που ως δήμος κάναμε και από εδώ και πέρα διεκδικούμε, φροντίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα του συνδημότη μας.»

Ενώ αναφερόμενος στα κίνητρα που τον οδήγησαν να ηγηθεί του συνδυασμού ανέφερε:

«Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί για εμένα συνειδητή επιλογή.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που απέτυχα στην Κεντρική πολιτική σκηνή και βρήκα διέξοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν βλέπω τις δημοτικές εκλογές ως σκαλοπάτι για πολιτική σταδιοδρομία. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι μεράκι προσφοράς και ελπίδα πως μπορώ να αλλάξω τη μοίρα του τόπου μας προς το καλύτερο.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου είμαι επικεφαλής του Συνδυασμού Ευθύνης που είναι μια ομάδα άξιων και ικανών συνδημοτών μας. Στις εκλογές του Μαΐου θα κριθούμε όλοι μας. Θα μας κρίνει ο κόσμος για τις προτάσεις μας και για το όραμά μας.

Πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία, παρόλα αυτά καλό θα ήταν να κοιτάξουμε και λίγο στο παρελθόν.

Τα 3,5 χρόνια που πέρασαν, εγώ προσωπικά μαζί με πολλά μέλη της νέας δημοτικής ομάδας, επιδιώξαμε πρωταρχικά και βγάλαμε το δήμο από το αδιέξοδο που τον είχαν οδηγήσει τα συσσωρευμένα χρέη και που στην αρχή του 2011 τον είχαν φέρει στην 9η θέση των πιο υπερχρεωμένων δήμων της χώρας.  Καταφέραμε με σκληρή δουλειά, να έχουμε ένα δήμο υγιή, χωρίς πολλά προβλήματα, τα οποία είχαμε παραλάβει με την συννένωση των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια ήταν ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου που χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος υποσχέθηκε σε όλους μας πως με ομαδική δουλειά, θα καταφέρναμε να σώσουμε τον υπερχρεωμένο δήμο μας.

Οφείλω από αυτό το βήμα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια που πορευθήκαμε μαζί.»

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη δυναμική του ψηφοδελτίου και στους στόχους του συνδυασμού παροτρύνοντας τους δημότες για πρωτιά σε όλες τις γεωγραφικές ενότητες.

Ακολούθως παρουσίασε τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί.

«Η απασχόληση είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα επιδιώξουμε να δώσουμε λύσεις.

Ο τόπος μας βασίζεται κυρίως σε δύο τομείς οικονομικής δραστηριότητας, στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας ανήκουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες,  στην ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών και στην ύπαρξη μηχανισμών για τη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων.   

Στην κατηγορία των υποδομών αντιμετωπίζουμε το μείζον ζήτημα των γεωργικών καλλιεργειών, το θέμα της άρδευσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επαρκείς ποσότητες νερού και δίκαιης κατανομής οικονομικών τελών.

Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία θεωρούμε ότι η οργάνωση της παραγωγής με σύγχρονες μεθόδους, η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων με ολοκληρωμένη διαχείριση  και η συγκρότηση ομάδων παραγωγών με καθετοποιημένες υπηρεσίες παραγωγής, συσκευασίας και διακίνησης μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας με επακόλουθο την σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών.

Σε ότι αφορά τη διάθεση των προϊόντων πρωταγωνιστούμε στο να διατίθενται πρωταρχικά σε όλες τις τουριστικές μονάδες της περιοχής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό και πρεσβευτές των προϊόντων μας στους τόπους καταγωγής των επισκεπτών της περιοχής μας. Με τα κατάλληλα εργαλεία Marketing δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση θέσης στον παγκόσμιο χάρτη του αγροδιατροφικού τομέα.

Ειδικότερα προχωρούμε άμεσα σε λειτουργία αυτοτελούς τμήματος Αγροτικής Υποστήριξης.  Το τμήμα αυτό είναι αρμόδιο για την προστασία και ανάπτυξη:

  • της φυτικής παραγωγής,
  • της ζωικής παραγωγής,
  • της αγροτικής οικονομίας,
  • της αλιείας,
  • την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου για την βελτίωση των μεθόδων εργασίας και την καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων,
  • την προστασία του καταναλωτή,
  • και την σύνδεση του αγροτικού τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Επιδίωξη  μας είναι όλοι, άνεργοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες να νοιώθουν το Δήμο δίπλα τους συμπαραστάτη και αρωγό στις προσπάθειες τους

Οι Βασικές υποδομές είναι, το αυτονόητο καθήκον μας

Τα έργα βασικών υποδομών όπως το οδικό δίκτυο, οι συγκοινωνίες, η καθαριότητα και ο φωτισμός είναι αυτά που αποτελούν τη βάση για την εξέλιξη και την ορθολογιστική ανάπτυξη του Δήμου.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν ενισχυθεί με 3 νέα

απορριμματοφόρα, 1 σάρωθρο-πολυμηχάνημα και είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα. Στόχος μας πλέον η δημιουργία μονάδας άμεσης αποκατάστασης βλαβών στο φωτισμό.»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων του Συνδυασμού