Απόψε στις 9.00 μμ η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Στις 6.30 μμ θα τιμηθεί ο Κων. Γεωργουσόπουλος | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

● Επιμέλεια: Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας, Υπ. Διδάκτωρ στον Τομέα Γλώσσας Θεάτρου και Πολιτισμού του Παν. Αιγαίου.

Η τιμητική διάκριση «Θεάτρου Έπαινος» του ΟΡΦΕΟ στον Κώστα Γεωργουσόπουλο

 Σήμερα στο Κέντρο Ψηφιδωτών Δίου, στις 18.30

Με τον νέο  θεσμό «Θεάτρου Έπαινος» ο ΟΡΦΕΟ φιλοδοξεί να τιμά κάθε χρόνο μια εξέχουσα προσωπικότητα από τον θεατρικό χώρο, προσωπικότητα η οποία με το κύρος της ανέδειξε πλευρές του θεάτρου και του θεατρικού πράττειν (σκηνοθεσία, υποκριτική ικανότητα, μετάφραση, κριτική)  και με τον τρόπο αυτόν συνέβαλε στη λειτουργία τού θεάτρου τόσο ως μορφής καλλιτεχνικής δράσης αλλά και -κυρίως σε εποχές κρίσης- ως δημόσιου αγαθού.

Σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Κέντρο Ψηφιδωτών στο Δίον,  τιμώμενο πρόσωπο για το 2013 είναι ο μεταφραστής και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ για τον τιμώμενο τον έπαινο θα εκφωνήσει ο διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Βούρος.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη από τον τοπικό θίασο «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιακάρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

* ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ – ώρα 18:00

ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ «ΤΡΩΑΔΕΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιακάρας

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€.

Μετά την πτώση της Τροίας, οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μία τραγωδία, καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νερό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σιακάρας Κοστούμια: Βέτα Χαΐλατζίδου, Μετάφραση: Φιλολογική ομάδα Πήγασου.    

Παίζουν: (Με σειρά εμφάνισης) Ποσειδώνας: Χάρης Αμανατίδης / Γιάννης Γαλάνης, Αθηνά: Τατιάνα Σιδηροπούλου / Μαρία Μπουκουβάλα, Εκάβη:    Κατερίνα Παρλίτση, Ταλθύβιος: Κώστας Παπουτσίδης, Κασσάνδρα: Δανάη Αμανατίδου, Ανδρομάχη: Άννα Γκούντα, Μενέλαος: Σπύρος Αναγνώστου, Ελένη: Σοφία Αγαθαγγελίδου.

Χορός:  Σοφία Αγαθαγγελίδου, Δανάη Αμανατίδου, Άννα Γκούντα, Πωλίνα Γώγου, Κατερίνα Λασηθιωτάκη, Μαρία Μπουκουβάλα, Θωμαή Σιούμη, Μουσική επιμέλεια/ Διδασκαλία Χορού: Δημήτρης Δριστάς.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Δριστάς, Βαγγέλης Μποστανίτης.

www.festivalolympou.gr/

www.facebook.com/olympoufestival