Αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο για τσεκ, φορολογικό και νέα ΚΑΠ | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνουν ότι: «την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου εκπρόσωποί τους θα πάρουν μέρος στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου καλούν όλους τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας να παραστούν στο πανελλήνιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Π.Ε.Κ. στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη στις 12:00. Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι θα ναυλώσουν λεωφορεία για τη μεταφορά των κτηνοτρόφων, τα οποία θα ξεκινήσουν από τον Έβρο. Για τη συμμετοχή τους οι κτηνοτρόφοι να απευθυνθούν στους τοπικούς συλλόγους».

Το Πανελλαδικό κατεβαίνει υπουργείοΤην Κυριακή ή τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα συναντηθεί το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών με τον υπουργό, κ. Τσαυτάρη. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν 30 μέλη του από όλη την Ελλάδα στον Πλαταμώνα, την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Σκοπός τους είναι να θέσουν τις προτάσεις τους για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων στην κυβέρνηση και, συγκεκριμένα θα ζητήσουν από τον κ. Τσαυτάρη να πάρει θέση στο θέμα και να μην τηρεί στάση ουδετερότητας, μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των αγροτών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημογιάννη, θα υποβάλουν και πρόταση για να απαλλάσσονται από τη φορολογία όσα χωράφια ανήκουν σε 100% αγρότες ή ανήκουν σε ιδιοκτήτες που τα νοικιάζουν σε 100% αγρότες, σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Πηγή: www.agronews.gr