Έλυσε 5 κύβους του Rubik μέσα στο νερό σε 78 δευτερόλεπτα! | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Άλλοι προσπαθούν μια βδομάδα ή και περισσότερο για να λύσουν τον κύβο του Rubik και αυτός ο τύπος έλυσε πέντε μέσα σε μόλις 78 δευτερόλεπτα! Και αυτό όντας κάτω από το νερό! Φυσικά, πέτυχε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

Ούτε ενάμισι λεπτό δεν χρειάστηκε ο Anthony Brooks για να λύσει πέντε κύβους του Rubik, ενώ βρισκόταν μέσα σε μια δεκαμενή γεμάτη 500 γαλόνια νερό. Για την ακρίβεια, χρειάστκε ένα λεπτό και δεκαοκτώ δευτερόλεπτα, δηλαδή, δώδεκα λιγότερα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. 

Ο 20χρονος Anthony προπονούνταν κάθε μέρα για το US National Rubik’s Cube Championship. "Ήξερα ότι μπορούσα να το κάνω, γι’ αυτό έπρεπε να συγκεντρωθώ απόλυτα όταν μπήκα στο νερό", είπε ο κάτοχος πια του νέου ρεκόρ.

"Είναι πολύ ωραίο να μπορώ να λέω πως είμα κάτοχος ενός Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες", παραδέχεται.

Μάλιστα, η διαφορά του με το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πολύ μεγάλη, αφού ο David Calvo, ο προηγούμενος κάτοχος, είχε λύσει τέσσερις κύβους σε ενάμισι λεπτό, το 2009. 

Εντατική προπόνηση ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, όπου περνούσε όλη την ημέρα του κρατώντας την αναπνοή του μέσα στο νερό και γυρίζοντας τις πλευρές του κύβου. 

Όπως, μάλιστα, δήλωσε, μπορεί να λύσει περισσότερους από πέντε, απλά εκείνη την ώρα ήθελε να σπάσει μόνο το  ρεκόρ. Κάτι που δεν φαίνεται απίθανο, αφού τον τελευταίο κύβο τον έλυσε με το ένα μόνο χέρι. 

Ο Anthony κρατά περήφανος το αποδεικτικό του νέου Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες που μόλις πέτυχε

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Anthony είναι απόφοιτος της ακαδημίας επιστημών του Νοτίου Τέξας, είναι επαγγελματίας, αν μπορούμε να το πούμε, στην επίλυση του κύβου του Rubik και μέχρι στιγμής έχει καταρρίψει ήδη αρκετά ρεκόρ. 

Τα πρωταθλήματα αυτά και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώνονται φέτος, λόγω της 40ης επετείου του κύβου του Rubik.

Πηγή: www.pathfinder.gr