Το χέρι του νικητή σβήνει την ιστορία της ΕΡΤ3… | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Είναι πολλά ακόμη που ΔΕΝ κάναμε.  Πολύ περισσότερα αυτά που κάναμε για την Πολιτική, την Τέχνη, τον Πολιτισμό, τα εκτός μόδας και εμπορικότητας, ζητήματα, για τους ανθρώπους που ποτέ δεν θα έδειχναν την δουλειά τους, το πρόβλημα τους, την αγωνία τους, τα επιτεύγματα τους  στα Μεγάλα Κανάλια. Για τον ρατσισμό και τα άτομα με αναπηρία. Για την ιστορία και τους ανθρώπους που άφησαν την σφραγίδα τους τον προηγούμενο αιώνα. Για τις ρίζες μας και την παράδοση. Μαλώναμε μεταξύ μας για το καλύτερο. Μας χώριζαν αρκετά. Κουβαλούσαμε και τις πληγές, τις αδικίες και τα παράδοξα που υπάρχουν παντού. Δεν μισήσαμε όμως, δεν κοροϊδέψαμε και δεν υποκριθήκαμε ότι ήμασταν κάτι άλλο από αυτό που φαινόταν.  

Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν η ΕΡΤ3 δεν είχε έδρα την Θεσσαλονίκη, δεν είχε αυτούς τους ανθρώπους που είχε, αυτόν τον προσανατολισμό και αυτά τα σημεία αναφοράς. Ίσως και να ήταν ότι χειρότερο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η ΕΡΤ3 όμως ήταν αυτό που ήταν. Η μοναδική αποκεντρωμένη μεγάλη ραδιοτηλεόραση, μικρού μεγέθους σε κόστος, συμμαζεμένη οικονομικά και αποδεκτή σε πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας από αυτό που φαντάζονται οι θύτες και εκτελεστές της.

Πώς είπατε; Ποιοι είναι αυτοί; Ποιοι εκτέλεσαν την ΕΡΤ3;

Μα το χέρι του νικητή Βέβαια. Αυτού που διέσυρε κατασυκοφάντησε και ξέγραψε την ΕΡΤ συνολικά σε λίγα λεπτά. Γιατί στα τζάμια του Μεγάρου Μαξίμου σχηματίστηκε παχύ πέπλο υγρασίας που έκρυβε την Αλήθεια. Πολύ πιο εύκολα ανέβηκε τα σκαλοπάτια από το υπόγειο, η ανάγκη να κάνουμε πολιτικό παιχνίδι.

Κάπου εκεί όμως, σε αυτά τα υπόγεια, φοβάμαι ότι εκτός από το κιτρινισμένο χαρτί της ιδρυτικής απόφασης για την ΕΡΤ3 το 1988 και την υπογραφή Ευάγγελου Βενιζέλου, ο ιστορικός του μέλλοντος θα βρει και ένα φρεσκοτυπωμένο σήμερα κατάλευκο χαρτί με την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά και την μονογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Με την δύναμη των αριθμών, νικητής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχει δύο στις τρείς υπογραφές. Νικητής στην Ιστορία;

Όποιος καταφέρει να αναμετρηθεί με την συνείδηση του, τον τόπο του, τις αρχές του, την πολιτική του συνέπεια και την πρόκληση της υστεροφημίας του. Εκεί το στοίχημα δεν είναι αριθμητικό. Εκεί μιλάει η ιστορία και η αφήγηση της από απλούς ανθρώπους που ακόμη βουρκώνουν με το μαύρο στην ΕΡΤ3 του τόπου τους.

Πηγή: http://tvxs.gr