Πολυτέλεια συνδυασμένη με αρμονία της φύσης – Υπερπολυτελές κάμπινγκ στη Σκοτίνα

Του Βαγγέλη Μπαντέ 

e-mail: mpantes@gmail.com 

Γνωρίζαμε ως τώρα για τα πολυτελή ξενοδοχεία που προσφέρουν φιλοξενία πέντε  αστέρων. Τώρα στο νομό Πιερίας φτιάχνεται ένα υπερπολυτελές κάμπινγκ πέντε αστέρων. Ο εμπνευστής του, ένας Έλληνας ομογενής κροίσος. Ο Ελληνοαμερικανός  επιχειρηματίας Γιώργος Σπυριδόπουλος, κατάγεται από την Κατερίνη.

Σχεδόν μισό αιώνα αφότου έφυγε από την ιδιαίτερη του πατρίδα για να κυνηγήσει το αμερικάνικο όνειρο, ο αυτοδημιούργητος  επιχειρηματίας επιστρέφει στην Ελλάδα  για να επενδύσει.

Μαζί με άλλους δύο ελληνομαρικανούς επιχειρηματίες, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη, σχεδιάζουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων που θα λειτουργήσει στη χώρα μας, στη Σκοτίνα Πιερίας.

 «Πριν ακόμη το ξέσπασα της οικονομικής κρίσης ήθελα να επενδύσω στην Ελλάδα, ώστε να έχω ένα κίνητρο για να έρχομαι στην πατρίδα, καθώς η σύζυγος μου και  τα παιδιά μου είναι στην Αμερική», λέει στην KARFITSA ο Γιώργος Σπυριδόπουλος.

Από το τυπογραφείο του «Ελληνικού Βορρά»  στη Βοστώνη

Σε ηλικία 23 ετών ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, αν και εργαζόταν ως τυπογράφος στην ιστορική εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς»,  παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει την  πατρίδα του, μεταναστεύοντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τον Μάρτιο του 1969, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο θείος του, βρίσκεται στην Αμερική.

Τους πρώτους οχτώ μήνες εργαζόταν σε τυπογραφείο και στη συνέχεια προσλαμβάνεται σε μια βιοτεχνική μονάδα παραγωγής σφραγίδων κ.α. Παράλληλα, εργάζεται και σε μία πιτσαρία ενός κατερινιώτη, για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Έπειτα από σκληρή δουλεία και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να αγοράσει μια μικρή πιτσαρία στη Βοστώνη.

Το… όνειρο πλέον για τον Γιώργο Σπυριδόπουλο είχε ξεκινήσει! Τα κέρδη της πιτσαρίας αρχίζει να τα επενδύει σε χώρους εστίασης και αναψυχής, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στο real estate. Σήμερα, έχει στην κατοχή του δεκάδες κτίρια και κέντρα διασκέδασης στη Βοστώνη, ενώ είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας της ομογένειας.

«Όταν έφυγα από την Ελλάδα είχα στεναχωρηθεί, αλλά από την πρώτη στιγμή έβγαζα τα διπλάσια χρήματα. Ήθελα να ζήσω το όνειρο της Αμερικής, κάτι που όλοι θέλουν, αλλά από ζήλια δεν το παραδέχονται…», αναφέρει στην KARFITSA ο Γ. Σπυριδόπουλος.

Το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Ελλάδα δεν προέκυψε μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά πριν από αρκετά χρόνια. Άλλωστε, ο αυτοδημιούργητος ομογενείς επιχειρηματίας κάθε χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στα σχέδια του ήταν να κατασκευάσει ένα πολυώροφο παρκινγκ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά έκανε πίσω… λόγω αρχαιολογίας.  Επίσης, ενδιαφερόταν να αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, αλλά το κόστος της επένδυσης για τον ίδιο ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Η επένδυση στη Σκοτίνα Πιερίας

Ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, μαζί με  τους Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη, επίσης  ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, σχεδιάζουν το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων που θα λειτουργήσει στη χώρα μας.

Η επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί  σε έκταση 487 στρεμμάτων. Τα 427 στρέμματα μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Μάιο του 2013, ενώ προστέθηκαν άλλα 60 στρέμματα του ΟΣΕ.

Στόχος των ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών είναι η πρώτη φάση της επένδυσης να ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι και μέχρι το 2019 όλη η τουριστική υποδομή να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Με τη λειτουργία του πρώτου πολυτελούς κάμπινγκ στη χώρα μας η εταιρεία στοχεύει στη προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών που τους αρέσει αυτή η μορφή διακοπών και η επαφή με τη φύση.