Ποιο παντελόνι εργασίας είναι κατάλληλο για αγορά στην δουλειά

Η επιλογή του σωστού παντελονιού εργασίας είναι απαραίτητη για μια άνετη και παραγωγική εργασιακή εμπειρία. Είτε περνάτε τις ημέρες σας στο γραφείο, σε ένα εργοτάξιο είτε σε μια μονάδα υγειονομικής περίθαλψης, το σωστό παντελόνι εργασίας μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην απόδοσή σας και τη συνολική σας ευεξία.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε παντελόνια εργασίας που είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο εργασιακό σας περιβάλλον.

Κατανοώντας τα χαρακτηριστικά που έχουν μεγαλύτερη σημασία, μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να επενδύσετε σε παντελόνια που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

Κατανόηση διαφορετικών εργασιακών περιβαλλόντων

Προκειμένου να επιλέξετε το καταλληλότερο παντελόνι εργασίας, είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε υπόψη τις ειδικές απαιτήσεις των διαφόρων περιβαλλόντων εργασίας. Ας δούμε τα διάφορα περιβάλλοντα και τους παράγοντες που καθιστούν τα παντελόνια εργασίας κατάλληλα για το καθένα:

Συνθήκες γραφείου

Η εργασία στο γραφείο περιλαμβάνει συχνά έναν πιο επίσημο κώδικα ένδυσης. Αναζητήστε παντελόνια εργασίας που προσφέρουν μια στιλπνή και επαγγελματική εμφάνιση. Προτιμήστε στυλ όπως το ίσιο ή το tailored fit και επιλέξτε χρώματα που ευθυγραμμίζονται με την τυπική ενδυμασία του γραφείου. Τα υφάσματα με μείγμα πολυεστέρα και βισκόζης παρέχουν άνεση και διατηρούν μια καθαρή εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εργοτάξια

Τα εργοτάξια απαιτούν παντελόνια εργασίας που μπορούν να αντέξουν σε δύσκολες συνθήκες. Επιλέξτε παντελόνια κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, όπως τζιν βαρέως τύπου ή καμβά. Οι ενισχυμένες ραφές και τα γόνατα με διπλή στρώση προσθέτουν επιπλέον ανθεκτικότητα. Οι τσέπες φορτίου προσφέρουν βολική αποθήκευση για εργαλεία, ενώ οι αντανακλαστικές λωρίδες ενισχύουν την ορατότητα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης

Στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, η λειτουργικότητα και η καθαριότητα είναι υψίστης σημασίας. Αναζητήστε παντελόνια εργασίας κατασκευασμένα από ελαφριά και αναπνέοντα υφάσματα, όπως πολυεστέρα ή μείγματα βαμβακιού. Οι ελαστικές ζώνες μέσης ή τα κορδόνια περίσφιξης παρέχουν άνεση κατά τη διάρκεια μακρών βαρδιών και οι πολλαπλές τσέπες επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στα ιατρικά εργαλεία. Επιλέξτε χρώματα που συμμορφώνονται με τον κώδικα ενδυμασίας της δομής σας.

Εργασία σε εξωτερικούς χώρους

Για όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, η προστασία από τα στοιχεία της φύσης είναι απαραίτητη. Αναζητήστε παντελόνια εργασίας με αδιάβροχες ή ιδιότητες γρήγορου στεγνώματος για να είστε άνετοι σε διάφορες καιρικές συνθήκες. Τα ενισχυμένα γόνατα και οι περιοχές του καθίσματος προσφέρουν ανθεκτικότητα, ενώ τα ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν άνετη εφαρμογή. Σκεφτείτε παντελόνια με UPF (Ultraviolet Protection Factor) για πρόσθετη προστασία από τον ήλιο.

Εξυπηρέτηση πελατών

Όταν εργάζεστε στο λιανικό εμπόριο ή στην εξυπηρέτηση πελατών, η ισορροπία μεταξύ στυλ και λειτουργικότητας είναι ιδιαίτερης σημασίας. Επιλέξτε παντελόνια εργασίας που ευθυγραμμίζονται με τον ενδυματολογικό κώδικα και παρουσιάζουν μια επαγγελματική εικόνα. Τα στενά ή bootcut στυλ είναι συχνά κατάλληλα, σε συνδυασμό με υλικά που προσφέρουν άνεση και τέντωμα για ευκολία στην κίνηση. Τα ουδέτερα χρώματα είναι ευπροσάρμοστα και λειτουργούν καλά σε ρόλους που απευθύνονται στους πελάτες.

Μηχανολογικές εργασίες

Σε περιβάλλοντα αυτοκινήτων ή μηχανικών εργασιών, τα παντελόνια εργασίας πρέπει να αντέχουν σε γράσο, λάδι και άλλους λεκέδες. Αναζητήστε παντελόνια κατασκευασμένα από ανθεκτικά υφάσματα όπως twill ή μείγματα πολυεστέρα που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και καθαρίζονται εύκολα. Οι ενισχυμένες τσέπες και η συμβατότητα με επιγονατίδες παρέχουν πρόσθετη άνεση και προστασία κατά τη διάρκεια μηχανικών εργασιών.

Βασικά χαρακτηριστικά των κατάλληλων παντελονιών εργασίας

Με την κατανόηση αυτών των χαρακτηριστικών, μπορείτε να λάβετε τη σωστή απόφαση και να βρείτε παντελόνια που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Ας εμβαθύνουμε τώρα στα βασικά χαρακτηριστικά των κατάλληλων παντελονιών εργασίας:

Ανθεκτικότητα και μακροζωία

Τα παντελόνια εργασίας πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά που μπορούν να αντέξουν τις απαιτήσεις της εργασίας σας. Αναζητήστε υφάσματα όπως τζιν, καμβά ή μείγματα πολυεστέρα που είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους. Οι ενισχυμένες ραφές και οι στιβαρές ραφές ενισχύουν τη μακροζωία του παντελονιού, εξασφαλίζοντας ότι θα αντέξει καλά με την πάροδο του χρόνου.

Άνεση και ευελιξία

Η άνεση είναι ζωτικής σημασίας για μια παραγωγική εργάσιμη ημέρα. Αναζητήστε παντελόνια εργασίας που προσφέρουν άνετη εφαρμογή και επιτρέπουν την εύκολη κίνηση. Εξετάστε παντελόνια με ελαστικές ζώνες μέσης ή ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά για να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τύπους σώματος. Τα υφάσματα με ελαστικά ή εύκαμπτα πάνελ παρέχουν ελευθερία κινήσεων, ενώ τα υλικά που αναπνέουν βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Θέματα ασφαλείας

Σε ορισμένα εργασιακά περιβάλλοντα, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι υψίστης σημασίας. Αναζητήστε παντελόνια εργασίας με αντανακλαστικές λωρίδες για να βελτιώσετε την ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Για επικίνδυνους χώρους εργασίας, σκεφτείτε παντελόνια κατασκευασμένα από πυρίμαχα υλικά που προσφέρουν ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας. Η συμβατότητα με επιγονατίδες είναι ζωτικής σημασίας για εργασίες που περιλαμβάνουν συχνό γονάτισμα.

Λειτουργικές τσέπες

Οι τσέπες παίζουν σημαντικό ρόλο στα παντελόνια εργασίας, προσφέροντας ευκολία και χρησιμότητα. Αναζητήστε παντελόνια με άφθονες και στρατηγικά τοποθετημένες τσέπες για την αποθήκευση βασικών εργαλείων, αξεσουάρ ή προσωπικών αντικειμένων. Οι τσέπες φορτίου, οι ειδικές θήκες για εργαλεία και οι τσέπες με φερμουάρ παρέχουν επιλογές οργάνωσης, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στα απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Στυλ και επαγγελματισμός

Ενώ η λειτουργικότητα είναι απαραίτητη, η διατήρηση μιας επαγγελματικής εμφάνισης είναι επίσης ζωτικής σημασίας σε πολλά εργασιακά περιβάλλοντα. Επιλέξτε παντελόνια εργασίας που ευθυγραμμίζονται με τον ενδυματολογικό κώδικα και τις προσδοκίες του κλάδου σας. Εξετάστε διαφορετικά στυλ, όπως το ίσιο, το bootcut ή το slim fit, για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπό σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν στα πρότυπα του κλάδου και μεταδίδουν μια επαγγελματική εικόνα.

Πρόσθετες συμβουλές για την επιλογή παντελονιών εργασίας

Όταν αγοράζετε παντελόνια εργασίας ακολουθούν κάποιες επιπρόσθετες συμβουλές κι ας τις δούμε μία προς μία, παρακάτω:

Σημασία της σωστής εφαρμογής και των διαστάσεων

Η εξασφάλιση της σωστής εφαρμογής και των διαφόρων διαστάσεων είναι απαραίτητη για την άνεση και τη λειτουργικότητα. Πάρτε ακριβείς μετρήσεις της μέσης, των γοφών και του εσωτερικού τμήματος για να βρείτε το σωστό μέγεθος. Ανατρέξτε στον πίνακα μεγεθών της μάρκας για καθοδήγηση. Να θυμάστε ότι οι διάφορες μάρκες ενδέχεται να έχουν μικρές διαφορές στο μέγεθος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε τις μετρήσεις για κάθε συγκεκριμένη μάρκα.

Διαβάζοντας κριτικές και αξιολογήσεις πελατών

Πριν κάνετε μια αγορά, αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις των πελατών. Οι πραγματικές εμπειρίες που μοιράζονται άλλοι πελάτες μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την άνεση των παντελονιών εργασίας που χρειάζεστε. Αναζητήστε μοτίβα στα σχόλια για να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα ή πλεονεκτήματα.

Αξιοποιώντας τις πολιτικές εγγύησης ή επιστροφής

Ελέγξτε τις πολιτικές εγγύησης ή επιστροφής που προσφέρει ο κατασκευαστής ή ο έμπορος λιανικής πώλησης. Τα παντελόνια εργασίας μπορεί να υποστούν φθορά με την πάροδο του χρόνου, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε τις διαθέσιμες επιλογές σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε τυχόν ελαττώματα ή προβλήματα. Η γνώση της κάλυψης της εγγύησης ή της πολιτικής επιστροφής μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία και να διαφυλάξει την επένδυσή σας.

Ζητώντας συμβουλές από συναδέλφους ή επαγγελματίες του κλάδου

Επικοινωνήστε με συναδέλφους ή επαγγελματίες του κλάδου που εργάζονται σε παρόμοιο περιβάλλον. Μπορούν να σας προσφέρουν πληροφορίες και συστάσεις από πρώτο χέρι με βάση την εμπειρία τους με διαφορετικά παντελόνια εργασίας. Οι συμβουλές τους μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές σας και να ανακαλύψετε μάρκες ή χαρακτηριστικά που είναι κατάλληλα για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της εργασίας σας.

Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή και την αξία

Ενώ είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας, είναι εξίσου σημαντικό να δείτε παντελόνια που μπορεί να ξεπερνάνε το budget σας άλλα είναι value for money. Οι φθηνότερες επιλογές μπορεί να φαίνονται αρχικά ελκυστικές αλλά μπορεί να στερούνται ανθεκτικότητας ή απαραίτητων χαρακτηριστικών. Αξιολογήστε τη συνολική ποιότητα, την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα σε σχέση με την τιμή, ώστε να πάρετε μία απόφαση που να παρέχει την καλύτερη δυνατή αξία για την επένδυση των χρημάτων σας.

Πόσο κοστίζει το SEO στην Ελλάδα

Το internet έχει μπει τόσο καλά στη ζωή μας πλέον που κυριολεκτικά σχεδόν τα πάντα μπορούν να γίνουν μέσω αυτού: από παρακολούθηση ταινιών και χαλάρωση με μουσική, μέχρι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κάποιον. Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που το έχουν δοκιμάσει, ωστόσο γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με μία πολύ δυσάρεστη συνειδητοποίηση: μία ιστοσελίδα χωρίς κάποιες προσπάθειες προώθησης απλά χάνεται μέσα στο απέραντο διαδίκτυο, το οποίο και γίνεται μεγαλύτερο μέρα με την μέρα. Η προώθηση ιστοσελίδων γίνεται κυρίως μέσω του SEO.

Το SEO, δηλαδή η βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης, είναι ένας που σχεδόν όλοι έχουν ακούσει, αλλά ελάχιστοι καταλαβαίνουν. Πολλοί το θεωρούν σαν μία μαγική κίνηση που θα αυξήσει αμέσως την επισκεψιμότητα μίας ιστοσελίδας, γι’ αυτό κι ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Ο λόγος στον οποίο αυτό το ενδιαφέρον συχνά δεν μετατρέπεται σε οργάνωση και πραγματοποίηση μίας στρατηγικής προώθησης είναι το κόστος. Ας δούμε λοιπόν πόσο κοστίζει σε γενικές γραμμές το SEO στην Ελλάδα και γιατί έχει αυτό το κόστος.

Τι κάνει το SEO

Χρησιμοποιώντας απλούς όρους, μπορούμε να πούμε ότι το SEO στην ουσία φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια του αλγόριθμου κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων σε Μηχανές Αναζήτησης όπως η Google. Όσο μεγαλύτερη η κατάταξη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επισκεψιμότητα της σελίδας και κατά συνέπεια και τα κέρδη της.  Είναι μία εξειδικευμένη εργασία η οποία απαιτεί προσεκτική μελέτη και λεπτομερή σχεδιασμό και φυσικά χρειάζεται και κάποιο χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα. Στα πλαίσια του SEO θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις τόσο στην ίδια την ιστοσελίδα όσο και πέρα από αυτήν. Τα αποτελέσματα του SEO είναι μετρήσιμα, θεαματικά και – το σημαντικότερο – μόνιμα.

Πώς χρεώνεται το SEO

Κάνοντας μία έρευνα, θα δείτε ότι κάποιοι ειδικοί κι επιχειρήσεις προσφέρουν κάποια «πακέτα» σε σταθερές τιμές, ενώ άλλοι τονίζουν ότι κάνουν εξειδικευμένες προσφορές σε κάθε πελάτη ξεχωριστά, ανάλογα με την περίπτωση του. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω, το SEO είναι μία διαδικασία που πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε πελάτη, με άλλα λόγια, δεν υπάρχει μία λύση που να κάνει για όλους. Αυτό σημαίνει ότι τα έτοιμα πακέτα μπορεί να είναι σχετικά οικονομικά, αλλά συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Η καλύτερη λύση για έναν ιδιοκτήτη ιστοσελίδας, ειδικά αν βιοπορίζεται από αυτήν, είναι να αφήσει τους ειδικούς να μελετήσουν την ιστοσελίδα και να του κάνουν μία εξατομικευμένη προσφορά.

Που κυμαίνεται το κόστος του SEO;

Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι το SEO είναι κάτι σαν «συνδρομητική υπηρεσία», πράγμα που σημαίνει ότι ο ειδικός ή η επιχείρηση που θα αναλάβει ένα site, θα πληρώνεται με τον μήνα και στο τέλος του κάθε μήνα θα πρέπει α καταθέτει κάποια αναφορά για τα πεπραγμένα και τη πρόοδο που έχει γίνει. Οι τιμές του SEO ποικίλουν. Οι λύσεις «πακέτο» που αναφέραμε παραπάνω, μπορεί να κοστίζουν από 200 μέχρι περίπου 500 Ευρώ το μήνα, ανάλογα με το τι περιέχει και προσφέρει το κάθε πακέτο. Όσον αφορά ταις εξειδικευμένες προσφορές, εκεί μιλάμε για υψηλής ποιότητας και απόλυτα προσαρμοσμένες υπηρεσίες. Μία προσφορά για τέτοιες υπηρεσίες ανέρχεται συνήθως περίπου στα 800 Ευρώ το μήνα.

Αξίζει η επένδυση;

Η επένδυση στο SEO μπορεί για πολλούς να φαίνεται κάπως μεγάλη και ως εκ τούτου και ασύμφορη ή επικίνδυνη, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Αν εμπιστευθείτε έναν σωστό επαγγελματία ή μία αξιόλογη επιχείρηση και όχι κάποιον που θα προσπαθήσει να σας πουλήσει μαγικές – και συνήθως παράνομες – λύσεις, θα δείτε ότι ακόμη και οι πιο οικονομικές λύσεις έχουν μεγάλα αποτελέσματα και προσφέρουν αύξηση των κερδών, οπότε και γρήγορη απόσβεση της αρχικής σας επένδυσης. Επίσης, να θυμάστε πάντα ότι τα οφέλη του SEO είναι μόνιμα, οπότε μετά την λήξη της καμπάνιας σας, δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να προωθήσετε το site σας.

Γιατί η κατασκευή ιστοσελίδας χωρίς οργανική προώθηση είναι άχρηστη

Σήμερα πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εισέρχονται στο διαδίκτυο προκειμένου να ισχυροποιήσουν το brand τους, αλλά και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Μα οι αρχάριοι δημιουργοί websites κάνουν ένα λάθος: θεωρούν πως κατασκευάζοντας ένα γρήγορο, όμορφο, σύγχρονο και μοντέρνο ιστότοπο θα πετύχουν εύκολα και τάχιστα όλους τους στόχους τους. Στην πραγματικότητα όμως, μία ιστοσελίδα δίχως οργανική προώθηση δεν έχει λόγο ύπαρξης στο ψηφιακό κόσμο. Τους λόγους θα τους εξηγήσουμε πιο αναλυτικά στις επόμενες γραμμές.

Τι είναι η προώθηση μίας ιστοσελίδας στην Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης

Στην αρχή του κειμένου, εάν μπήκατε πρόσφατα στο διαδικτυακό κόσμο, είναι χρήσιμο να γνωρίσετε πώς να προωθήσετε με SEO το site σας αλλά και τι πραγματικά σημαίνει αυτό. Έτσι, ως ‘προώθηση ιστοσελίδων’ ή διαφορετικά ‘βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης’ (‘Search Engine Optimization’) ονομάζουμε όλες τις τεχνικές που πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα προκειμένου αυτή να ‘σκαρφαλώσει’ στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων μίας μηχανής αναζήτησης, όπως είναι η Google.

Οι χρήστες του διαδικτύου, όταν θα αναζητήσουν κάτι συγκεκριμένο στην Google, θα προσέξουν το δικό σας website που θα βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα και θα εισέλθουν σε αυτό. Με αυτό το τρόπο, οι επισκέψεις θα αυξηθούν σημαντικά από στοχευμένο κοινό. Οι στοχευμένοι επισκέπτες μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε αγοραστές των υπηρεσιών ή των προϊόντων του site.

Τι εννοούμε με τον όρο ‘οργανική επισκεψιμότητα’

Χρησιμοποιώντας τον όρο ‘οργανική επισκεψιμότητα’ εννοούμε τους χρήστες του διαδικτύου που επισκέφτηκαν μία ιστοσελίδα όταν πληκτρολόγησαν το ερώτημα τους στην μηχανή αναζήτησης. Η προσέλευση τους δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας πληρωμένης διαφήμισης.

Αυτός ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να αυξηθεί μέσω των μεθόδων του SEO.

Γιατί είναι προτιμότερη η οργανική επισκεψιμότητα από τις πληρωμένες διαφημίσεις:

Η απόκτηση οργανικών επισκεπτών για ένα site είναι περισσότερο ωφέλιμη από τους επισκέπτες που μπορεί να αποκτήσει μέσω των πληρωμένων διαφημίσεων. Η οικονομία είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πλεονέκτημα καθώς ο δημιουργός του ιστότοπου δεν δίνει χρήματα στις μηχανές αναζήτησης για να κατατάξουν το δημιούργημα του στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, ένα site με υψηλή οργανική επισκεψιμότητα αποκτά αυτόματα και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Οι χρήστες του διαδικτύου προτιμούν περισσότερο τις ιστοσελίδες που εξετάζει η Google, τις θεωρεί αξιόλογες και τις τοποθετεί σε ψηλές θέσεις.

Πώς μπορούν να αυξηθούν οι οργανικοί επισκέπτες ενός website

Για να προωθηθεί οργανικά μία ιστοσελίδα και να παρατηρηθεί αύξηση των επισκεπτών, ακολουθούνται ορισμένες τεχνικές. Αυτές είναι οι εξής:

  • OnSite SEO”: Στις ενέργειες βελτιστοποίησης εντός της σελίδας περιλαμβάνεται η έρευνα των λέξεων-κλειδιών και η σωστή χρήση τους μέσα το site. Επίσης, στο On- Page SEO γίνεται η έρευνα και η μελέτη των ανταγωνιστών προκειμένου να καταταχθεί ο ιστότοπος όσο το δυνατόν υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.
  • OffSite SEO”: Τις ενέργειες εκτός του site είναι συνυφασμένες με το link building, δηλαδή με το ‘χτίσιμο’ των συνδέσμων. Με πιο απλά λόγια, για να προωθήσετε οργανικά το website σας, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε links σε άλλα website με παρόμοιο περιεχόμενο, προκειμένου κάποιος χρήστης που εισέρχεται στο άλλο site να φτάσει και στο δικό σας.
  • Mobile SEO: Με τις τεχνικές του ‘mobile SEO’ βελτιστοποιείται το site για τους χρήστες που εισέρχονται σε αυτό από κινητές συσκευές. Έτσι, διορθώνεται η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου και προσαρμόζεται το περιεχόμενο του για να είναι περισσότερο ευανάγνωστο.

Γιατί ο ιστότοπος σας δίχως την οργανική προώθηση θεωρείται άχρηστος

Ένα site που δεν προωθείται οργανικά με τις τεχνικές του SEO παραμένει αόρατο στις μηχανές αναζήτησης και χαμένο στο απλανές κόσμο του διαδικτύου.  Κανένας χρήστης όταν θέσει ένα ερώτημα στην μπάρα αναζήτησης της Google δεν θα φτάσει στην 256η σελίδα της προκειμένου να λάβει την απάντηση που ψάχνει. Έτσι, δεν θα μπορέσει ποτέ ο δικός σας ιστότοπος να απαντήσει στα ερωτήματα των πελατών και να δεχθεί επισκέψεις. Επίσης, δίχως τις ενέργειες βελτιστοποίησης SEO, οι δυνητικοί πελάτες δεν θα βρίσκουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που διαθέτετε προκειμένου να προβούν σε αγορές.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μη οργανικά προωθημένο website μοιάζει με ένα υπόγειο ζαχαροπλαστείο δίχως βιτρίνες. Ακόμα και αν καθημερινά ο ζαχαροπλάστης φτιάχνει υπέροχες και νόστιμες τούρτες, κανένας δεν έχει την ευκαιρία να τις αποκτήσει γιατί δεν μπορεί να τις δει. Αν θέλετε να πετύχει η ιστοσελίδα σας, επενδύστε στην οργανική την προώθηση.

Γιατί τα ρολά ασφαλείας δεν παραβιάζονται εύκολα στις διαρρήξεις;

Οι διαρρήξεις στις επιχειρήσεις είναι δυστυχώς ένα καθημερινό φαινόμενο το οποίο γίνεται και πιο έντονο τις ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών και ειδικά του Αυγούστου όπου και οι πόλεις αδειάζουν και η αστυνομική παρουσία είναι πολύ μικρή. Ωστόσο μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι τα περισσότερα καταστήματα που έχουν ρολά ασφαλείας συνήθως δεν γίνονται στόχος κλεφτών ενώ ακόμη και να γίνουν, οι προσπάθειες τους σταματούν στα ρολά.

Γνωρίζουμε ότι τα ρολά συνεισφέρουν πολύ σημαντικά στην ασφάλεια μαγαζιού από ληστεία καθώς αποτρέπουν τους ερασιτέχνες κλέφτες σε ψυχολογικό επίπεδο ενώ δημιουργούν κι ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τον χώρο. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε, είναι και το γεγονός ότι τα ρολά ασφαλείας είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστούν. Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Είναι σχεδιασμένα γι’ αυτό το σκοπό

Τα ρολά ασφαλείας είναι σχετικά απλό και «καθαρόαιμο» μέτρο ασφαλείας. Η μόνη τους χρήση και αποστολή είναι η θωράκιση του χώρου και ως εκ τούτου αυτό είναι και ο μόνος γνώμονας που κατευθύνει στον σχεδιασμό και την κατασκευή τους. Ακόμη και αν μιλάμε για ρολά σαν τα ανοιχτού τύπου που σχεδιάζονται για να παρέχουν μεγάλη ορατότητα  στον χώρο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια και πάντα λαμβάνονται υπόψη οι «συνήθειες» και οι μέθοδοι των διαρρηκτών.

Κατασκευάζονται από υψηλής αντοχής υλικά

Το άλλο μυστικό των ρολών ασφαλείας είναι το γεγονός ότι κατασκευάζονται από υλικά υψηλής αντοχής όπως ο χάλυβας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν πολλή «κακοποίηση» από τους υποψήφιους κλέφτες. Συγκεκριμένα, τα ρολά μπορούν να αντέξουν επίθεση με λοστούς και βαριοπούλες ή ακόμη και τσεκούρια. Επιπλέον, δεν μπορούν να σπάσουν – εδώ μιλάμε για τα κλειστού και διάτρητου τύπου – ακόμη και αν τους πετάξει κάποιος μεγάλες πέτρες, κομμάτια από το πεζοδρόμιο ή ακόμη και βόμβες μολότοφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα έγιναν αποτυχημένες προσπάθειες παραβίασης ρολών ασφαλείας στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα σαν πολιορκητικοί κριοί. Μιλάμε λοιπόν για κατασκευές που μπορούν να αντέξουν σχεδόν τα πάντα.

Χρειάζονται ειδικά εργαλεία και γνώσεις για την παραβίαση τους

Ακριβώς λόγω του σχεδιασμού και της στιβαρής κατασκευής τους, τα ρολά ασφαλείας χρειάζονται ειδικές γνώσεις και συγκεκριμένα – πολύ ακριβά και δυσεύρετα – εργαλεία για να παραβιαστούν. Εννοείται ότι οι περισσότεροι κλέφτες, με εξαίρεση τους λεγόμενους «επαγγελματίες οι οποίοι ευτυχώς είναι ελάχιστοι κι επιλέγουν στόχους με πολύ σχεδιασμό και στρατηγική, δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε τις γνώσεις για να διαρρήξουν τα ρολά, οπότε δεν θα μπουν καν στον κόπο να δοκιμάσουν, αλλά ακόμη και να δοκιμάσουν με αυτά που έχουν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχουν, γι’ αυτό και όπως είπαμε παραπάνω οι περισσότερες απόπειρες ληστείας σε καταστήματα με ρολά ασφαλείας σταματούν στα ρολά.

Εξοπλίζονται με υψηλής τεχνολογίας κλειδαριές και συστήματα ελέγχου

Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι αν ένας κλέφτης δεν μπορεί να καταστρέψει ή να αφαιρέσει κάποιο ρολό ασφαλείας, τότε θα χτυπήσει στον «αδύναμο κρίκο» δηλαδή στην κλειδαριά. Όλα τα ρολά ασφαλείας εξοπλίζονται με υψηλής τεχνολογίας κλειδαριές ώστε η παραβίαση τους να είναι σχεδόν αδύνατη από άτομα που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, δηλαδή ειδικούς κλειδαράδες. Τα αυτόματα ρολά που λειτουργούν με τηλεχειρισμό ή με πάνελ ελέγχου, έχουν υψηλής ποιότητας πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να τα χειριστεί παρά μόνο ο ιδιοκτήτης με το δικό του τηλεχειριστήριο. Με άλλα λόγια, οι κλέφτες δεν μπορούν να «χακάρουν» τα αυτόματα ρολά, ειδικά αν δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένο και πολύ ακριβό εξοπλισμό.

Εν κατακλείδι

Τα ρολά ασφαλείας είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραβιαστούν γιατί σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με μοναδικό γνώμονα την θωράκιση της επιχείρησης στην οποία τοποθετούνται. Επιπλέον, η παρουσία τους είναι συχνά αρκετή για να αποτρέψει τους υποψήφιους ληστές από το να δοκιμάσουν κάποια διάρρηξη. Με τα ρολά ασφαλείας λοιπόν, μπορείτε να κοιμάστε λίγο πιο ήσυχοι τα βράδια και να χαλαρώνετε περισσότερο στις διακοπές σας καθώς θα γνωρίζετε ότι η επιχείρηση σας είναι θωρακισμένη.

Ελλάδα και Ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τι δείχνουν τα στοιχεία; Τι γνωρίζουμε;

Από την εμφάνιση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, γύρω στο 2007 έως και σήμερα, εκατομμύρια πρώην καπνιστές κατάφεραν και διέκοψαν το τσιγάρο σε όλον τον κόσμο. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως μεταξύ των εναλλακτικών υποκατάστατων νικοτίνης, το άτμισμα είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος που βοηθά ως νούμερο 1 επιλογή. Και όχι μόνο! Η κοινότητα των Ελλήνων ατμιστών συνεχώς αυξάνεται και πλέον, ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί άμεσα προϊόντα ατμίσματος τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και σε ηλεκτρονικά. Μια νέα μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ελλάδα έδειξε πως  έχει βρει μεγάλη απήχηση, ενώ πάνω από 100.000 κάτοικοι της Αττικής που στράφηκαν σε αυτό, κατάφεραν και διέκοψαν το κάπνισμα. Ας δούμε όμως, τι έδειξαν  οι έρευνες για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη χώρα μας, και ποια είναι τα στατιστικά στοιχεία  γύρω από αυτό:

Πρώτη Πανελλήνια μελέτη για τα οφέλη στην Δημόσια Υγεία

Το 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια μελέτη για τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα. Οι αρμόδιοι ήταν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Πάρθηκε ένα δείγμα ατμιστών στην Αττική, γύρω στα 4.000 άτομα και τα πορίσματα που προέκυψαν ήταν πλήρως ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τον ερευνητή Δρ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό, δήλωσε πως: «Η Ελλάδα αποτελεί την πιο επιτυχημένη μέχρι τώρα χώρα παγκοσμίως στο ποσοστό των ατμιστών που έχουν διακόψει το κάπνισμα. Ενώ στην Αγγλία, που αποτελεί πρότυπο στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, το 52% των ατμιστών έχουν διακόψει το κάπνισμα, στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει το 60%, που αποτελεί το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό παγκοσμίως και αντιστοιχεί σε σχεδόν 100.000 άτομα στο Νομό Αττικής».

Στατιστικά στοιχεία διακοπής καπνίσματος με τη χρήση ατμικών προιόντων

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), στην Ελλάδα γύρω στο 19% των καπνιστών πεθαίνουν κάθε χρόνο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι Έλληνες ξεκίνησαν τα ατμικά προϊόντα. Έχει αποδειχτεί πως το 60% των πρώην καπνιστών που δοκιμάζουν το άτμισμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν  το τσιγάρο. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως η απεξάρτηση είναι ευκολότερη μιας που η νικοτίνη που περιέχεται στα υγρά αναπλήρωσης καλύπτει τις ανάγκες τους. Έτσι όχι μόνο αποφεύγουν την πίσσα και το μονοξείδιο του άνθρακα που προκαλείται από την καύση του κοινού τσιγάρου, αλλά μπορούν σταδιακά να επιλέξουν υγρά αναπλήρωσης με μηδενική περιεκτικότητα νικοτίνης. Από την άλλη, 0 Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), τονίζει πως: «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί οποιαδήποτε βλάβη στους παθητικούς ατμιστές». Αυτό αποδεικνύει πως παρόλο που το άτμισμα δεν επιτρέπεται στην χώρα μας σε κλειστούς χώρους, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ακόμα και αν σταματήσει αυτός ο περιορισμός.

Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Με την αύξηση των πρώην καπνιστών που στράφηκαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, η Ευρωπαϊκή επιτροπή θέσπισε μέτρα για την χρήση και πώληση του. Πλέον, έχει θέσει συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όσο και για την διάθεση του στην αγορά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ατμικών προϊόντων πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανονισμούς, έτσι ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές. Ο σκοπός αυτών των μέτρων στοχεύει στην προστασία της υγείας των ατμιστών. Οι κυρώσεις σε όσες εταιρείες δεν ακολουθούν τις οδηγίες είναι αυστηρές και απαγορευτικές όσον αφορά την κυκλοφορία των προϊόντων τους.

Είδαμε παραπάνω πως τα ατμικά τσιγάρα έχουν βοηθήσει τους Έλληνες στον αγώνα για την διακοπή του καπνίσματος. Συμπερασματικά, 1 στους 4, κατάφεραν και απαλλάχθηκαν από αυτή την βλαβερή συνήθεια με επιτυχία. Επιπλέον, το 30% που ξεκίνησαν το άτμισμα για πάνω από 10 έτη, μέχρι και σήμερα το συνεχίζουν κανονικά. Παρόλα αυτά, ακόμα χρειάζονται αρκετές μελέτες, ώστε να παρατηρηθούν πλήρως οι μακροχρόνιες επιπτώσεις τους στην υγεία. Η επιστημονική ιατρική κοινότητα σε πολλές χώρες ερευνά και συγκεντρώνει δεδομένα γύρω από την χρήση τους. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε σύντομα τα αποτελέσματα.

Πως προστατεύουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας την οικία σας

Αν κάνετε μία κουβέντα με κόσμο της γειτονιάς σας, είτε μιλάμε για γείτονες σας είτε για τοπικούς επιχειρηματίες, είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε ιστορίες για διαρρήξεις. Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρρήξεις έγιναν όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν και είχαν μικρές απώλειες, συνήθως μόνο μετρητά. Υπάρχουν όμως και πιο τρομακτικές ιστορίες, όπως ας πούμε ανθρώπων που ξύπνησαν από μία απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι τους ή ακόμη και ατόμων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κλέφτες. Είναι λοιπόν λογικό να θέλει κανείς να προστατέψει το σπίτι και την οικογένεια του με κάθε μέσο, γι’ αυτό και όλο και περισσότερα σπίτια επενδύουν στα κάγκελα ασφαλείας.

Τα πιο δημοφιλή κάγκελα φαίνεται πως είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Τοποθετήστε τα πτυσσόμενα κάγκελα σωστά και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τους κλέφτες και τις διαρρήξεις. Γιατί το λέμε αυτό όμως; Γιατί τα πτυσσόμενα κάγκελα και τα κάγκελα ασφαλείας γενικότερα θεωρούνται τόσο ασφαλή; Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τοποθετούνται στις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού σας, δηλαδή στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και σε πόρτες. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα λεγόμενα σταθερά κάγκελα ασφαλείας είναι το γεγονός ότι μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν με ειδικούς μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι σας δεν θα μοιάζει με φυλακή όταν δεν χρειάζεστε τα κάγκελα σας.

Πώς προστατεύουν τα κάγκελα τον χώρο σας;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας στην ουσία δημιουργούν ένα τείχος ασφαλείας ανάμεσα στον κόσμο και το σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος κλέφτης θα θελήσει να μπει στο σπίτι σας και τα κάγκελα σας είναι κλειστά, θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να παραβιάσει τα κάγκελα ή ακόμη και να τα αφαιρέσει. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κλέφτες είναι «ευκαιριακοί», δηλαδή επιλέγουν τους πιο εύκολους στόχους και δεν διαθέτουν ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα δοκιμάσουν να μπουν σε σπίτι που είναι θωρακισμένο. Με άλλα λόγια, αν ένας κλέφτης θέλει απεγνωσμένα να μπει σε ένα σπίτι για να βρει χρυσαφικά ή μετρητά, θα προτιμήσει αυτό που δεν έχει κάγκελα.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διαρρήξει κανείς τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

1: Ανθεκτικά υλικά

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφάλειας κατασκευάζονται από χάλυβα και άλλα πολύ ανθεκτικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν «επιθέσεις» από πολλά εργαλεία. Με απλά λόγια, αν ένας κλέφτης προσπαθήσει να «σπάσει» κάποια κάγκελα ασφαλείας με μια βαριοπούλα ή κάποιο άλλο παρόμοια εργαλείο, απλά δεν θα τα καταφέρει. Το ίσιο ισχύει ακόμη και για τρυπάνια και γενικά εργαλεία που απαιτούν ρεύμα για να δουλέψουν. Είναι να προσπαθεί ο κλέφτης να ανοίξει μία τρύπα στον τοίχο.

2: Υψηλής τεχνολογίας κλειδαριές

Τα σταθερά κάγκελα στερεώνονται στους τοίχους τους σπιτιού και στην ουσία γίνονται μέρος της αρχιτεκτονικής τους αφού δεν είναι κινούμενα. Αυτό προφανώς δεν ισχύει για τα πτυσσόμενα. Τα πτυσσόμενα πρέπει να μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν, οπότε έχουν ανάγκη από μία κλειδαριά που θα τα ασφαλίσει. Οι κλειδαριές αυτές συνήθως είναι προσβάσιμες μόνο από το εσωτερικό του σπιτιού έτσι ώστε ο κλέφτης ακόμη και αν έχει ειδικά εργαλεία, να μην έχει πρόσβαση σε αυτές. Επιπλέον, ακόμη και αν κάπως ο κλέφτης αποκτήσει πρόσβαση στην κλειδαριά ενός πτυσσόμενου κάγκελου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας που είναι σχεδόν απαραβίαστη.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή προστασία σε έναν χώρο, χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην αισθητική ή την χρηστικότητα του χώρου. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να γίνει σωστά η επιλογή και η τοποθέτηση κάγκελων στο χώρο σας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια των ειδικών της επιχείρησης στην οποία θα απευθυνθείτε.

Επιλογές και τιμές για απλά οικονομικά στέφανα γάμου

Είτε έχετε ζήσει την εμπειρία της προετοιμασίας ενός γάμου είτε όχι γνωρίζετε ότι είναι μία πολύ απαιτητική και δύσκολη εργασία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των προσκεκλημένων. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν η γυναίκα εργάζεται και φυσικά όταν θα πρέπει να διαχειριστεί τα κόστη με πολύ έξυπνο τρόπο ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις ενός καλά προετοιμασμένου γάμου.

Τι συμβολίζουν τα στέφανα γάμου;

Το μυστήριο του γάμου ανέκαθεν έχει πολλούς συμβολισμούς που προέρχονται από την παράδοση και παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο μέχρι και σήμερα, προσφέροντας  μοναδικές στιγμές στην τελετή. Μία από αυτές τις στιγμές  είναι και ο συμβολισμός των γαμήλιων στεφάνων.

Ανάμεσα σε πληθώρα επιλογών, χρυσά ή ασημένια, με πέρλες ή με Swarovski με κομψή διακόσμηση ή πιο απλά, ότι στέφανα γάμου κι αν επιλέξετε για τον γάμο σας, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο συμβολισμός τους είναι ίδιος. Ο ιερέας έχοντας σχηματίσει με τα στέφανα το σχήμα του σταυρού επικαλείται τον ίδιο τον Θεό για να ενώσει με δόξα και τιμή τους νεόνυμφους. Μέχρι τη στιγμή που ο κουμπάρος θα αλλάξει τα στέφανα, βρίσκονται μέσα σε έναν δίσκο γεμάτο κουφέτα. Η  παράδοση λέει ότι όσες ελεύθερες κοπέλες δεν έχουν παντρευτεί  παίρνουν κουφέτα από τον δίσκο, τα τοποθετούν κάτω  από το μαξιλάρι τους για να δουν τον άνδρα που θα παντρευτούν! Μετά από τον γάμο, ο γαμπρός και η νύφη εφόσον επιθυμούν, τα φυλάνε μέσα σε μια στεφανοθήκη.

Tα στέφανα συμβολίζουν τη δημιουργία ενός νέου βασιλείου. Ο γαμπρός και η νύφη είναι ο βασιλιάς και η βασίλισσα που καλούνται να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή μέσα στο βασίλειό τους. Τα χρυσά στέφανα μάλιστα, ενισχύουν αυτόν τον συμβολισμό. Τα στέφανα του γάμου είναι δεμένα με μία κορδέλα, δίνοντας τον συμβολισμό ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρότερος δεσμός από αυτόν του γάμου. Η παράδοση αναφέρει ότι η εναλλαγή στεφάνων στα κεφάλια του γαμπρού και της νύφης συμβολίζει ότι οι ρόλοι διαρκώς αλλάζουν.

Από την αρχαιότητα όμως τα στέφανα είχαν και άλλους συμβολισμούς. Στεφάνια από δάφνη ή ελιά τα τοποθετούσαν  στα κεφάλια των νικητών αθλητών ως σύμβολο της  νίκης. Η εκκλησία χρησιμοποιεί αυτόν τον παραλληλισμό για  να δείξει ότι ο γαμπρός και η νύφη είναι νικητές επειδή κατάφεραν να έρθουν εις γάμον κοινωνίαν και να αφήσουν πίσω τους τυχόν προβλήματα, επισημαίνοντας  ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν σε όλη τη διάρκεια του κοινού τους βίου.

Πόσα είδη στεφάνων μπορείτε να βρείτε;

Στην αναζήτηση λοιπόv των κατάλληλων για εσάς στεφάνων θα δείτε πολλές επιλογές στο διαδίκτυο. Θα βρείτε:

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και δαντέλα

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και κορδόνι πλακέ

  • Στέφανα γάμου με δαντέλα και τριαντάφυλλα

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά με κορδόνι ασημί και στρας

  • Στέφανα γάμου με κορδόνι σοκολά και χρυσό

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και κορδόνι λευκό ασημί

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί και δερματάκι καφέ

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί και λευκό κορδόνι

  • Στέφανα γάμου μεταλλικά ασημί και πέρλα ασημί

  • Στέφανα γάμου με πέρλες και σοκολά κορδόνι

και πάρα πολλές ακόμη επιλογές από εξαιρετικά οικονομικά και εξαιρετικής ποιότητας στέφανα, φτιαγμένα από ανθρώπους που ασχολούνται εδώ και δεκαετίες με τα στέφανα και γνωρίζουν να δημιουργούν πρωτότυπα σχέδια  με μοναδικό σχεδιασμό υλικών, χρωμάτων και σχεδίων.

Οικονομικά στέφανα που διατηρούνται αναλλοίωτα στο χρόνο όπως και η αγάπη σας και θα σας θυμίζουν για πάντα την ομορφότερη και πιο σημαντική στιγμή της ζωή σας. Σύμβολα και στιγμές που όσα χρόνια και αν περάσουν θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας και θα σας θυμίζουν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση να ενωθείτε με τον άνθρωπο που επιλέξατε και να στηρίξετε την επιλογή σας διανύοντας μία ζωή αρμονική και ευτυχισμένη.

Οικονομικά στέφανα για μία ζωή πλούσια σε στιγμές και εμπειρίες!

Ενεργητικό και παθητικό άτμισμα ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία

Το «άτμισμα» – ο όρος που χρησιμοποιείται στα Ελληνικά για την απόδοση του όρου vaping που αναφέρεται στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου – έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και περίπου μία δεκαετία. Οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνονται μέρα με τη μέρα καθώς παρατηρούμε πως ανοίγουν συνέχεια και σχετικές επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, βλέπουμε να γίνεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ότι έγινε και με το παραδοσιακό τσιγάρο στα μέσα του περασμένου αιώνα. Δεδομένου ότι και το παραδοσιακό τσιγάρο ξεκίνησε σαν μία «άκακη» συνήθεια η οποία όμως στη συνέχεια αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνη, δεν είναι λίγοι που φοβούνται μήπως και η «ιστορία» του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα έχει παρόμοια ή ακόμη και πανομοιότυπη εξέλιξη.

Την ανησυχία αυτή την έχουν και πολλοί επιστήμονες και είναι λογικό να κάνουν συνεχώς πειράματα κι έρευνες για να κατανοήσουν αν και κατά πόσο το άτμισμα είναι επικίνδυνο. Αυτό που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όμως πριν να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα τέτοιων ερευνών και συμπεράσματα μελέτης, είναι το γεγονός ότι το άτμισμα είναι κάτι σχετικά νέο, οπότε είναι σχεδόν αδύνατον να έχουμε μακροχρόνια αποτελέσματα. Μπορούμε με άλλα λόγια, προς το παρόν, να δούμε το θέμα μόνο βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, σχετικά πάντα.

Το κύριο ερώτημα όσον αφορά το άτμισμα είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τόσο στην ενεργητική όσο και στην παθητική του μορφή. Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Επιπτώσεις του ενεργητικού ατμίσματος

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι το γεγονός ότι δεν έχει καμία σχέση με τον καπνό και τα καπνικά προϊόντα. Μπορεί λοιπόν να λέγεται τσιγάρο, αλλά στην ουσία δεν έχουμε καύση καπνού ή κάποιας άλλης παρόμοιας ύλης. Με το άτμισμα στην ουσία ο ατμιστής εισπνέει τους ατμούς ενός ειδικού υγρού που έχει ατμοποιηθεί. Το υγρό αυτό αποτελείται από φυσικά συστατικά και αρώματα. Εκ πρώτης όψεος λοιπόν, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το άτμισμα δεν περιέχει τις ουσίες του καπνού που προκαλούν τα βραχυχρόνια και μακροχρόνια προβλήματα για τα οποία είναι γνωστό το παραδοσιακό κάπνισμα, όπως οι καρκίνοι και οι καρδιακές παθήσεις.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το άτμισμα είναι και απολύτως ασφαλές. Μπορεί τα υλικά των υγρών να είναι φυσικά, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον καπνό. Μιλάμε λοιπόν για υλικά που δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκαλέσει μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα η εισπνοή τους, καθώς δεν καταναλώνονταν έτσι μέχρι τώρα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμπέρασμα μελέτης που να λέει ότι το άτμισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει και ποτέ, γι’ αυτό και καλό είναι να ατμίζουμε με μέτρο.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι συνήθως τα υγρά ατμίσματος περιέχουν και Νικοτίνη η οποία είναι μία αβλαβής ουσία η οποία όμως είναι πολύ εθιστική και στην ουσία ευθύνεται για τον εθισμό στο τσιγάρο. Με άλλα λόγια, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αποδειχθεί εξίσου εθιστικό με το παραδοσιακό.

Επιπτώσεις του παθητικού ατμίσματος

Όσον αφορά τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ισχύει το ίδιο και για το ενεργητικό: ο ατμός δεν περιέχει τα επικίνδυνα στοιχεία του ατμού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ακίνδυνος μακροπρόθεσμα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες επιπτώσεις που είναι πιο άμεσα αισθητές. Ο ατμός του ατμίσματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα πυκνός ή / και να έχει κι έντονο άρωμα. Οι δύο αυτοί παράγοντες μπορεί να κάνουν το παθητικό άτμισμα ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία για κάποια άτομα, ειδικά αν έχουν προβλήματα του αναπνευστικού όπως άσθμα. Με άλλα λόγια, το άρωμα και η υφή του ατμού μπορεί να είναι ενοχλητικά κι επικίνδυνα.

Επιπλέον, τα υγρά καθώς και τα υλικά για τη δημιουργία αυτοσχέδιων υγρών αναπλήρωσης – και ιδιαίτερα η Νικοτίνη – θα πρέπει να φυλάσσονται πάντα μακριά από παιδιά καθώς αν τα καταπιούν μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους, οι οποίες μπορεί να φθάσουν μέχρι και τον θάνατο.

Κέρδισε τις εντυπώσεις των ενοικιαστών με 3 συμβουλές ανακαίνισης

Η σχέση μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ήταν πάντα μία σχέση ιδιαίτερη, με λεπτές ισορροπίες, εύθραυστη, δύσκολη αλλά μερικές φορές και εύκολη. Επειδή όπως είπε και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» είναι πολύ σημαντικό να κερδίσετε τις εντυπώσεις των ενοικιαστών σας ακολουθώντας 3 βασικές συμβουλές ανακαίνισης

1.       Ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου

Όταν ψάχνουμε να βρούμε σπίτια ως ενοικιαστές αυτό που κοιτάμε συνήθως είναι η κουζίνα και το μπάνιο. Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού και είναι το πιο χρησιμοποιημένο δωμάτιο στο σπίτι. Οι επισκέπτες και η οικογένεια συνήθως κάθονται στην κουζίνα σε αρκετές ευχάριστες περιστάσεις. Εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς και ένας καλά σχεδιασμένος χώρος θα βελτιώσει την αξία του. Άρα μία πρόσφατη ανακαινισμένη κουζίνα με σωστά διαμορφωμένους και λειτουργικούς  χώρους, με πολλά ντουλάπια είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ενοικίαση του συγκεκριμένου σπιτιού. Το ίδιο και εξίσου καθοριστική είναι και η ανακαίνιση των μπάνιων και wc. Μπορεί ένα υποψήφιο σπίτι να είναι παλαιότερο, όμως η ανακαίνιση των ιδιαίτερων αυτών χώρων είναι πολύ σημαντική ως προς την απόφαση να νοικιάσετε ένα σπίτι. Αν λοιπόν αυτοί οι χώροι είναι πρόσφατα ανακαινισμένοι προσδίδουν την αίσθηση ενός νέου, καθαρού σπιτιού με σύγχρονη αισθητική  που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε σπίτια αρκετά παλιάς χρονολογίας.

2.       Καλές ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις

Η ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μία εργασία αρκετά κοστοβόρα για κάποιον ιδιοκτήτη. Υπάρχουν πολλές παλιές κατοικίες που οι εγκαταστάσεις τους λειτουργούν ικανοποιητικά και υπάρχουν και άλλες νεότερες που είναι αρκετά προβληματικές. Μπορεί να μην εφικτό πάντα να γίνει πλήρης ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών συστημάτων είναι όμως βέβαιο ότι πρέπει να λειτουργούν σωστά. Ένας ενοικιαστής εις γνώση του θα νοικιάσει ένα παλιότερο σπίτι αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν χαρούμενος αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας είχε πρόβλημα ή αν τα σιφώνια είναι βουλωμένα και η μπανιέρα δεν αδειάζει γρήγορα.  Άρα  ως ιδιοκτήτης του σπιτιού που θέλει να νοικιάσεις το σπίτι σου σε κάποιον αξιόλογο ενοικιαστή πρέπει να ανακαινίσεις τουλάχιστον τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού και να αποφύγεις μοιραία  λάθη όταν ανακαινίζεις το σπίτι.

3.       Καλό βάψιμο του σπιτιού

Είτε αφορά τον εσωτερικό χώρο είτε τον εξωτερικό ένα σπίτι που θέλετε να κερδίσει τις εντυπώσεις του ενοικιαστή είναι αυτό που θα έχει βαφτεί σωστά και πρόσφατα. H εξωτερική εικόνα ενός σπιτιού είναι μία πρώτη πολύ θετική προσέγγιση. Από εκεί και πέρα ο εσωτερικός χώρος ενός καλοβαμμένου σπιτιού προσδίδει μία πολύ ωραία αίσθηση που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς  ενοικιαστές.  δεν είναι λίγες οι φορές που και τα εσωτερικά κουφώματα, οι εσωτερικές πόρτες αλλά και οι ντουλάπες χρειάζονται ανακαίνιση και συντήρηση και βάψιμο. Όταν λοιπόν το βάψιμο των τοίχων συνδυάζεται και με τις παραπάνω διαδικασίες είναι σίγουρο ότι θα έχετε αρκετούς υποψήφιους για το σπίτι που θέλετε να νοικιάσετε.

Σε γενικές γραμμές οι παραπάνω συμβουλές είναι βασικές συμβουλές ανακαίνισης σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε έναν καλό και αξιόπιστο ενοικιαστή που θα σεβαστεί τις επιλογές σας και θα εκτιμήσει την περιουσία σας. Όταν παρέχετε ένα αξιόλογο σπίτι έχετε αρκετές πιθανότητες να βρείτε και έναν ενοικιαστή που ξέρει να είναι εντάξει στη μηνιαία μίσθωση του ακινήτου και να σέβεται την περιουσία σας. Πέρα από αυτές τις συμβουλές ανακαίνισης σίγουρα υπάρχουν και άλλες όπως τα ενεργειακά κουφώματα και η εγκατάσταση αυτόματων εγκαταστάσεων θέρμανσης (πετρελαίου, φυσικό αέριο). Όμως πολλές φορές είναι δύσκολο να γίνουν όλες οι ανακαινίσεις μαζί λόγω αυξημένου κόστους και πρέπει να αξιολογούνται οι προτεραιότητες με βάσει και τις ανάγκες του κάθε οικήματος.

Σε κάθε περίπτωση ένα καλό ανακαινισμένο σπίτι έχει περισσότερους υποψήφιους ενοικιαστές και άρα περισσότερες πιθανότητες βρείτε τον ενοικιαστή που θέλετε.

Κάτι τρέχει και το παρακολουθούμε

Επιτέλους είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε ξεκινήσει να βάζουμε τις τελευταίες πινελιές και τακτοποιούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να εκκινήσουμε με την νέα μας ιστοσελίδα. Εδώ θα ενημερωνόμαστε για όλα τα νέα της Κατερίνης, της Πιερίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ελάτε να μάθουμε μαζί όσα μας ενδιαφέρουν.