Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα! Πιο ζεστή μέρα η Τρίτη με 40 βαθμούς – Την Τετάρτη από τα βόρεια η υποχώρηση της θερμοκρασίας | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα με πιο ζεστή μέρα την Τρίτη.Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν είναι οι παρακάτω:

Τη Δευτέρα (29/07) Ιόνιο έως 37, Ήπειρο, Δυτική Στερεά έως 38, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες για σήμερα στις 09:00 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΥ

Την Τρίτη (30/07) Ιόνιο έως 38, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς. Υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες 32-34, ανατολικό Αιγαίο έως 36, Κρήτη έως 35 και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμούς.Τέλος, την Τετάρτη (31/07) αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο που μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και βόρεια θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 7 μποφόρ.Ο Αύγουστος θα μας έρθει με θερμοκρασίες μέχρι τους 37 βαθμούς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις…Τις ημέρες του καύσωνα, οι γιατροί συστήνουν να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη και η έκθεση στον ήλιο χωρίς καπέλο ή οτιδήποτε άλλο να καλύπτει το κεφάλι.

Τα ρούχα πρέπει να είναι λεπτά, ανοιχτόχρωμα, ευρύχωρα και βαμβακερά. Πρέπει να καταναλώνονται πολλά υγρά, όχι όμως σακχαρούχα ή ανθρακούχα ποτά. Όλες οι οδηγίες ενόψει καύσωνα ΕΔΩ

Η αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: αίθριος.Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος.Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος.Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Και ο καιρός σήμερα στις 15:00 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΥ

Αττικήκαιρός: αίθριος.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: αίθριος.Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την υπόλοιπη εβδομάδα

Τρίτη 30-07-2013Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά ορεινά.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Στο ιόνιο έως 38, στην Ήπειρο, τη δυτική στερεά και την Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες έως 32 με 34, στο ανατολικό Αιγαίο έως 36, στην Κρήτη έως 35 και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμούς.

Τετάρτη 31-07-2013

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Ενδεικτικά στα βόρεια θα φτάσει τους 34 με 35, στην υπόλοιπη χώρα τους 36 με 37 και στα νότια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 01-08-2013

Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά κυρίως στα δυτικά και βόρεια.Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 02-08-2013 και Σάββατο 03-08-2013

Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: www.newsit.gr