Άρθρο της Χριστίνας Ταχιάου για το Γαστροδρόμιο του Λιτοχώρου | Katerini News | Ειδήσεις Κατερίνη

2.    Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά, να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να μαλακώσουν.

3.    Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10΄.

4.    Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια αλλά, χωρίς να λιώσουν. Σ’ αυτή τη φάση δεν πρέπει να έχουν μείνει πολλά υγρά στο φαγητό αλλά ίσα που να σκεπάζονται τα ρεβίθια.

5.    Βάζουμε 3-4 σπυριά μαστίχα στην κατάψυξη να παγώσουν για μερικά λεπτά. Τα χτυπάμε στο γουδί με λίγο αλάτι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

6.    Σε ½ ποτήρι κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο, λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το φαγητό. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Το σερβίρουμε ζεστό αλλά όχι καυτό.

7.    Συνοδεύουμε με μια μους φέτας που κάνουμε χτυπώντας μαζί τυρί φέτα με λίγο γάλα και λίγη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν απαλή μους.

Πηγή: http://www.bostanistas.gr